Cars & Bikes

Michael Jordan pakt uit en tikt peperdure bolide op de kop

auto michael jordan Hennessey Venom F5 Roadster

Michael Jordan heeft een fortuin verdiend met zijn geweldige carrière en hij is niet bang om het uit te geven. Hij heeft een enorm sterke bolide gekocht die je omverblaast, net zoals hij deed met zijn skills tijdens het basketballen. Maak kennis met de nieuwe auto van Michael Jordan: de Hennessey Venom F5 Roadster.

Nieuwe auto van Michael Jordan

De legendarische basketbalspeler was in 2003 al gestopt met een flink vermogen in zijn bezit. Ook vandaag de dag heeft hij een flink gevulde bankrekening (zie bijvoorbeeld het vermogen van Michael Jordan), want gezien zijn laatste aankoop heeft hij nog een heel fortuin liggen. Maar nu gaan we het hebben over de nieuwe auto van Michael Jordan en niet zijn goed gevulde bankrekening. De Hennessey Venom F5 Roadster wordt gezien als de ”snelste en krachtigste roadster ter wereld” volgens de eigenaar van het bedrijf, John Hennessey. De roadster is in principe hetzelfde als de eerder uitgebrachte F5, alleen heeft deze versie een cabriodak die verwijderbaar is en bekleed is met Alcantara stof.

View post on Instagram
 

Afgeleverd bij zijn golfclub

”De Roadster neemt de snelheid en de opwinding, plus het respectvolle ontzag dat je voor de F5 hebt, tot een nieuw niveau”, zegt John Hennessey over zijn creatie. De auto van Michael Jordan werd afgeleverd bij zijn golfclub genaamd Grove XXIII in de Amerikaanse staat Florida. John was aanwezig om de auto zelf af te leveren bij de basketballegende. Er is weinig van de auto zelf gedeeld, maar we kunnen wel al zien dat de auto van Michael Jordan onder het carbon zit en gele accenten heeft.

View post on Instagram
 

Specificaties van de megasterke F5 bolide

Deze Hennessey Venom F5 Roadster heeft een twin-turbo 6,6 liter V8 motor die te gekke prestaties levert. Je krijgt maar liefst 1.817 PK met 1.193 Nm koppel. Hierdoor ben je in 2,6 secondes bij de 100 kilometer per uur. De F5 roadster heeft een topsnelheid van 480 kilometer per uur. Dat is nog steeds niet genoeg om de snelste auto te zijn, gezien de Koenigsegg Jesko 531 kilometer per uur gaat. Jammer genoeg gaat een gewone sterveling deze auto niet kunnen ervaren, niet alleen vanwege het prijskaartje, maar ook vanwege de productieaantallen. Er zijn slechts dertig exemplaren van deze wagen gemaakt. Wat heeft Michael Jordan neergelegd voor de bolide? Naar verluidt zou de auto minstens 3 miljoen dollar kosten, dat ligt natuurlijk ook aan de gekozen opties die je bij de auto kan krijgen. Wij wensen Michael Jordan in elk geval veel rijplezier!

Watch on YouTube