Entertainment

Hoe rijk is basketbal-legende Michael Jordan?

Michael Jordan

Ongeacht jij een basketbal-fan bent of niet, toch doet de naam Michael Jordan waarschijnlijk meteen een belletje rinkelen.De absolute basketballegende wordt door sommigen gezien als beste basketbalspeler ter wereld. De sporter zit er warmpjes bij en heeft door de jaren heen miljoenen verdiend én uitgegeven.

Michael Jordan  heeft een miljarden vermogen

Een groot deel van zijn inkomsten heeft Michael Jordan gehaald uit de veertien jaar dat hij voor de Chicago Bulls speelde. Hij verdiende tijdens die veertien jaar zo’n 100 miljoen dollar. Een bedrag waar een gemiddelde sporter alleen maar van kan dromen. Toch was het in het geval van de NBA-speler slechts een begin.

View post on Instagram
 

Gigantische bedragen via sponsordeals

De écht grote bedragen krijgt hij namelijk binnen door sponsorovereenkomsten. Onder andere met Nike heeft de basketballer een gigantisch contract opgesteld. Verder krijgt Michael Jordan ook geld binnen via meerdere restaurants, zijn eigen Charlotte Hornets NBA Team en als baas van een Nissan autodealer. Het zorgt ervoor dat hij goed is voor een bedrag van zo’n 2.2 miljard dollar.

Luxe woningen

Een groot deel van Jordan’s geld gaat op aan zijn huizen. Zo heeft hij in Chicago een villa van $29 miljoen, compleet met een golfbaan, basketbalveld en vintage Playboy-mansion deuren. Verder heeft hij huizen in Utah ($7.5 miljoen) en Florida ($12.8 miljoen).

Ter land, ter zee en in de lucht

Michael Jordan houdt het niet alleen bij dure en luxe woningen. Ook qua vervoersmiddelen kan de man er wat van. Zo heeft hij een eigen jacht van 80 miljoen dollar, een privé-jet en vijf peperdure autos, waaronder een Aston Martin en een Mercedes Benz. Hij zal zich dus altijd in stijl verplaatsen van zijn ene naar zijn andere huis.

View post on Instagram
 

De prijzige hobby’s van Michael Jordan

Dat de basketballer een groot basketbalveld heeft aangelegd, is niet verwonderlijk. Toch is het ook zijn passie voor golf, die hem geld kost. Michael Jordan investeerde namelijk met zijn pensioen 20 miljoen dollar in een eigen golfbaan. Verder houdt de basketballegende van sigaren, games, horloges en reizen. Stuk voor stuk interesses die behoorlijk in de prijzen kunnen lopen.