Soms is het vervelend dat er in een dag maar 24 uur zitten. Werk, sporten, een sociaal leven behouden… Af en toe is het nog best lastig om alles te combineren en dat zonder een stressvol leven te leiden.

Tegenwoordig zijn we alleen maar druk en is er steeds minder ruimte voor vrije tijd. Maar het is juist superbelangrijk om af en toe helemaal niks te doen, te chillen met je vrienden of een serie helemaal uitkijken. Hoe creëer je dan meer vrije tijd?

shutterstock_129038348_600x400

Schakel afleidingen uit

Een mailtje hier, een appje daar, een melding van Facebook of een nieuwe like op Instagram: door social media worden we constant afgeleid. Door je telefoon gewoon eens op vliegtuigmodus te schakelen, blijf je veel scherper op de momenten dat je een taak moet verrichten. Zo heb je je werk sneller af! Las af en toe een pauze in om je telefoon te checken, je merkt dat dit ook veel meer rust geeft in je hoofd.

schedule

Maak planningen

We moeten tegenwoordig zoveel. En af en toe raken we het overzicht even kwijt. Werken we daardoor sneller? Nee! Al gaat het van huishoudelijke klusjes tot zakelijke dingen: als je een planning maakt, weet je wat je moet doen en doe je het ook sneller. Werk alles af, begin met het meest vervelende klusje en als je goed je best doet hou je aan het eind van de dag nog tijd over. Zonder je nog druk te maken over ‘iets’ dat je nog moest doen. Maar wat was het ook al weer?

Maak gebruik van producten die tijd besparen

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Waarom een aparte conditioner en shampoo gebruiken als het ook gewoon 2 in 1 kan? De gemiddelde Nederlandse man wast 5 keer per week zijn haar. Gebruik je conditioner, dan duurt het wassen 5 minuten extra. Dat is 1300 minuten per jaar. Oftewel totaal 22 uur per jaar, die je zo overhoudt als je gebruik maakt van een 2in1 product. Neem de nieuwe producten van Head & Shoulders: 2in1 for Men, 2in1 Classic Clean en 2in1 Menthol Fresh.

Deze shampoo en conditioner in één zorgt voor gezond, glanzend en roosvrij haar. Het allermooiste is dus dat je minder lang onder de douche hoef te staan, zodat je tijd overhoudt voor leuke dingen. Zoals chillen met vrienden, genieten van het lekkere weer en ga zo maar door… En dat voor slechts €4,99. Toppie! Wat kan tijd besparen toch makkelijk zijn 😉