Mesut Özil, de Duitse ex-voetballer die bekend was vanwege zijn technische vaardigheden, speelde in zijn carrière voor topclubs zoals Real Madrid, Arsenal en Schalke. Zijn hoogtepunt was het winnen van het wereldkampioenschap voetbal met Duitsland in 2014. Hij wordt vaak gezien als één van de beste voetballers van het afgelopen decennium.

Tegenwoordig is de voetballer helemaal uit het voetbalwereldje. Wel deelt hij nog dingen op zijn Instagram-account. Zijn 28,1 miljoen volgers geeft hij regelmatig een update en hier deelt ook regelmatig fitpics uit de sportschool. De ex-voetballer postte recent een foto om aan te geven dat hij nu een jaar bezig is om aan zijn lichaam te bouwen in de gym en het resultaat zal menig persoon doen verbazen. Met abs waar je u tegen zegt, heldere aderen en gigantische armen kan je wel stellen dat hij naar de sportschool gaan als goede voornemen serieus genomen heeft.

View post on Instagram
 

De post ging behoorlijk viraal, ook van voetbalfans die zijn account niet volgen en hem alleen kennen van zijn skills op het grasveld. De comments staan vol met fans die met open mond hebben gereageerd en hun favoriete speler niet tot amper terug herkennen. Veel krediet wordt hem nagegeven dat hij na zijn carrière nog zo fit is gebleven (wat we niet over onze eigen kabouter Wesley kunnen zeggen).

Voetballers duiken massaal het krachthonk in

Het lijkt de nieuwe trend, ex-voetballers die een tweede doorstart lijken willen te maken als kleerkast. Voormalig topscorer van onder andere Liverpool en het Spaanse voetbalelftal Fernando Torres heeft soortgelijke ambities. Ook hij is sinds zijn voetbalpensioen niet meer van de halterbank te krijgen.