Single zijn is eigenlijk helemaal zo slecht nog niet, zo blijkt uit recent onderzoek van de Universiteit van Queensland in Australiƫ. De uni heeft ondervonden dat mensen in een relatie relatief meer aankomen dan mensen die single zijn.

Relatie maakt je dikker

Tja, sommige mensen balen dat ze single zijn, maar zij kunnen ergens dus toch ook wel tevreden zijn. Het is namelijk zo dat uit het onderzoek van de universiteit Queensland in AustraliĆ« is gebleken dat mensen in een gelukkige relatie meer aankomen en ook meer wegen dan mensen die single zijn. Het onderzoek komt voort uit meer dan 10 jaar aan gegevens van meer dan 15.000 mensen. Hier werd ondervonden dat mensen in relaties gemiddeld 5.8 kg zwaarder zijn en jaarlijkse zo’n 1.8 kg meer aankomen.

Vrijwel iedereen die in een relatie zit of heeft gezeten zal het beamen dat je gaande weg de motivatie verliest om te sporten. De weg naar het vinden van een leuke dame gaat vaak hand in hand met de sportschool of gezond eten, maar zodra jij die speciale vis aan de haak hebt geslagen ontstaat er een plot twist in je leven. Je hoeft je niet meer uit te sloven en je vriendin vind je prima zoals je bent. De tijd van samen drankjes doen, thuisbezorgd en Netflix is aangebroken.

relatie maakt je dik gewoonvoorhem

Een voordeel van het hebben van een relatie volgens het onderzoek is wel dat stelletjes gezondere gewoontes hebben, minder roken en meer groente en fruit eten. Echter komen stelletjes toch meer aan en in het eind hebben ze ook meer kans om overwicht te krijgen. Ben jij nou nog niet helemaal overtuigd? Een soortgelijk onderzoek van de Southern Methodist University in Dallas met 200 pasgehuwden is tot dezelfde conclusie gekomen, helaas guys we worden echt dikker in een relatie.

Maar niet getreurd gasten! Die extra kilo’s zijn blije kilootjes, want ze laten zien hoe blij jij met je speciale dame bent.