Sports

Ultieme voetballersnachtmerrie wordt werkelijkheid voor Nieuw-Zeelands international

Meikayla Moore

De Nieuw-Zeelandse voetbalster Meikayla Moore heeft zondagavond in een interland tegen de Verenigde Staten een hattrick aan eigen doelpunten gemaakt. De ultieme nachtmerrie voor elke voetballer werd werkelijkheid voor Moore. In een half uur tijd kreeg ze het voor elkaar om de bal drie keer langs haar eigen keeper te krijgen.

Vijftigste interland van Meikayla Moore

Voor de 25-jairge Moore werd het een wedstrijd om snel te vergeten. Ze maakte in de eerste helft maar liefst drie eigen doelpunten. Nieuw-Zeeland speelde zondagavond tegen wereldkampioen Verenigde Staten voor de SheBelieves Cup, een jaarlijks toernooi met vier landenteams in het vrouwenvoetbal. Om het nog erger te maken dan het al was; dit was de vijftigste interland van Moore, een jubileum dus.

View post on Instagram
 

Een ‘perfecte’ hattrick

Al na vijf minuten ging het mis voor Moore, door de bal met rechts bij de eerste paal in het doel te werken. Tachtig tellen later ging het opnieuw mis. Deze keer ging de bal via haar hoofd langs haar eigen keepster. Een halfuurtje later maakte Moore ook nog de 3-0 voor de Verenigde Staten nu door de bal met links bijzonder in eigen doel te schieten. De Nieuw-Zeelandse voetbalster ging na deze drie eigen goals ontroostbaar naar de kant. Uiteindelijk verloor Nieuw-Zeeland met 5-0 van team USA.

View post on Instagram
 

Steun voor Meikayla Moore

Bondscoach Jitka Klimkova betuigde steun aan de Nieuw-Zeelandse voetbalster na de wedstrijd. “Iedereen die voetbalt, speelt goede en slechte wedstrijden, ongeacht op welk niveau je uitkomt. En Moore had nu een zware dag”, aldus Klimkova. “Ze is heel teleurgesteld en verdrietig, maar we steunen haar.” Ook op haar Instagram kreeg ze veel steun vanuit de voetbalwereld.

Het is nog maar even afwachten of Meikayla Moore de volgende wedstrijd weer wordt opgesteld. Woensdag wacht de volgende ontmoeting in de strijd om de SheBelieve Cup. Tsjechië is dan de tegenstander van Nieuw-Zeeland. Bekijk de drie knullige eigen goals hieronder. Pijnlijk!

Watch on YouTube

Wat is een erger nachtmerrie als voetballer: deze ‘perfecte’ hattrick of deze snelste rode kaart ooit?