Helaas gaat het hier niet om een verfilming van het nostalgische spel voor op het witte doek, maar wel krijgen we op 9 november een geweldig inzicht in de verdiensten binnen het Amerikaanse leger. Medal of Honor is een 8-delige documentairereeks op Netflix die wordt verteld aan de hand van historische, memorabele informatie en live-actie beelden.

Het portretteert verhalen over persoonlijke opofferingen die resulteerden in de hoogste Amerikaanse militaire onderscheiding: de Medal of Honor. Voor iedereen die dus affiniteit heeft met het leger is dit zeker interessant beeldmateriaal om de tijd mee te doden, check de trailer maar:

Dit is bovendien het volgende meesterwerk van Academy Award winnende uitvoerend producent Robert Zemeckis en Academy Award winnende regisseur James Moll!

Medal of Honor

Zoals gezegd is de Medal of Honor de hoogste Amerikaanse militaire onderscheiding die wordt uitgereikt “voor opvallende moed en ondernemingszin met gevaar voor eigen leven, boven wat de dienst vereist, in daadwerkelijk gevecht tegen een vijandelijke krijgsmacht”.

Het is niet zo dat deze alleen voor Amerikanen is weggelegd, waar deze ook eens is uitgereikt aan een Nederlander, namelijk de Vlissingse zeeman Isaac Laurens Fasseur. Reden voldoende om legerkisten aan te schaffen en de wereld een stukje beter te maken.