Max Verstappen zal de komende jaren een hoofdrol spelen in de Formule 1-uitzendingen van de streamingdienst Viaplay. Dat heeft de wereldkampioen samen met het Zweedse NENT (Nordic Entertainment Group) , het bedrijf achter Viaplay, bekendgemaakt. Het betreft een contract van meerdere jaren.

Verstappen is bij Viaplay belangrijke troef om abonnees te strikken

De Nederlander zal een ware ambassadeursrol bekleden bij Viaplay, in een deal die ook andere landen omhelst waar het mediabedrijf de Formule 1 uitzendt.

Max Verstappen meldt het volgende over de samenwerking: “Onze ambities komen overeen, dus ik kijk uit naar de samenwerking met Viaplay.”

Een speerpunt voor de Nederlander is het professionele team van (voormalige) coureurs waarmee hij gaat samenwerken. Zo zal ook David Coulthard die in verleden voor Red Bull Racing uitkwam met hem meeverhuizen. “Ik ben ervan overtuigd dat het van toegevoegde waarde zal zijn”, voegt de wereldkampioen eraan toe. Ook Jos Verstappen is getekend – de voormalig Formule 1-coureur gaat de studio-uitzendingen ondersteunen met analyses.

Viaplay wil met exclusieve content over Verstappen een nieuwe kijk bieden

Viaplay belooft een unieke kijk in het leven van Verstappen. De streamingdienst zal de Nederlander ook buiten het racen volgen om zo meer van het ‘fascinerende leven dan de pure racer en de mens’ te tonen, meldt de website van Verstappen. Abonnees krijgen zo toegang tot exclusieve content.

Een abonnement zou volgens Viaplay 13.99 euro per maand kosten en is beschikbaar vanaf 1 maart 2022. Direct via het medium zelf, of via partners as VodafoneZiggo of KPN. Vanaf augustus zullen competities als de Bundesliga, PDC darts en Premier League ook binnen het pakket te bekijken zijn.

Meer over Formule 1: 

‘Lewis Hamilton gaat meespelen in nieuwe film over Formule 1

Max Verstappen: ‘Zodra hij stopt, stop ik ook’