Afgelopen weekend kwam Max al weer voor de derde keer in korte tijd in actie. De Grand Prix van Hongarije stond op het programma en begon alles behalve goed voor onze Max Verstappen.

Max Verstappen in Grand Prix van Hongarije

De race was afgelopen zondag nog niet begonnen, of er deed zich een probleem voor. Of beter gezegd, een fiasco. Max Verstappen gleed tijdens het inrijden op weg naar de start de muur in. Drama, want nog voor het beginnen aan de race lag de voorzijde van zijn wagen er uiterst treurig bij. Max Verstappen zag de neus van zijn auto en concludeerde al gauw, deze race moet voorbij zijn.

View this post on Instagram

R A C E D A Y 🦁

A post shared by Max Verstappen (@maxverstappen1) on

De technici zijn de redders van de dag

Maar die conclusie was iets te voorbarig, want achter iedere top-coureur gaat een ijzersterk team schuil. Zo ook bij Max Verstappen, en dus kwamen de helden van de dag uit de schaduw en begonnen ze aan een onmogelijke reparatie. Het begrip ‘race tegen de klok’ kreeg een hele nieuwe dimensie, met slechts 12 minuten om de wagen race-klaar te maken.

Flink onderhoud voor de Red Bull-wagen van Max Verstappen

Door de crash lag de voorvleugel van de wagen van Max Verstappen er volledig af. Ook de ophanging liep flinke schade op. Een bijzonder duur geintje ook, als je de prijzen per Formule 1-onderdeel ziet. Kortom; een onmogelijke klus om binnen 12 minuten te klaren, zou je zeggen. Maar dan ken je de monteurs van Red Bull nog niet. De mannen wisten in een idioot tempo de wagen onder handen te nemen en slaagden er wonderbaarlijk genoeg in Max netjes op tijd bij de startlijn af te leveren, inclusief perfect werkende wagen.

Hard werken wordt beloond

En zoals velen van ons hebben gezien; met resultaat. Want Max Verstappen wist vanaf een zevende startplek op te trekken tot de top drie. Hij eindigde met zilver op het podium, waarna hij zijn dank aan zijn team niet onder stoelen en banken stook.

Omdat het bijna onwerkelijk is wat de monteurs van Red Bull hebben gepresteerd hebben we de bewuste spoedoperatie nog eens voor je, maar dan in een timelapse, vanuit de wagen van Max Verstappen. Bizarre beelden van een topprestatie. Zowel van coureur als van zijn team.