Max Verstappen wou eerst niks weten van de Netflix-serie Drive To Survive. Maar nu blijkt hij toch in te gaan stappen bij de nieuwe Netflix-serie, op zijn voorwaarden.

Waar gaat Drive To Survive over?

Max Verstappen was, op z’n zachtst gezegd, geen fan van Drive To Survive. De serie neemt kijkers mee in de cockpits, de paddock en de levens van de Formule 1 coureurs buiten de baan. Verstappen vond dat sommige dingen veel groter werden gemaakt dan ze werkelijk zijn. “Er waren een paar dingen waar ik niet helemaal blij mee was: het faken van rivaliteiten tussen coureurs en soms schetsen ze coureurs op een andere manier dan zoals ze in daadwerkelijk eigenlijk zijn. Dat is waarom ik er vorig jaar niet echt bij betrokken was”, vertelt hij in de podcast Pardon My take.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Max Verstappen (@maxverstappen1)

Max Verstappen keert terug in ‘Drive To Survive’

Max was dus overduidelijk geen fan van de serie. Daarom komt het nieuws dat hij terugkeert in Drive To Survive best wel onverwachts.

Verstappen heeft laatst met Netflix om de tafel gezeten. Dat gesprek liep blijkbaar vrij goed. ”Ik heb inmiddels gesproken met de mensen die de show runnen. We zijn tot een goede verstandhouding gekomen voor de toekomst en hoe we daarin samen kunnen werken. Ik weet zeker dat je mij in het volgende seizoen wat meer zult zien”, zegt Max in de podcast.

‘Keer terug, op mijn voorwaarden’

Toch is Max Verstappen nog steeds kritisch over Drive to Survive. Zo zou de Nederlander als voorwaarde voor zijn terugkeer een aantal eisen hebben gesteld. “Je krijgt een beetje meer inspraak in hoe je wordt geportretteerd, in plaats van een interview geven en niet zeker te weten wat ermee gaat gebeuren en de manier waarop ze het in de show laten zien”, vertelt Verstappen. “Dat is alles wat ik vraag, dat het realistischer is, althans van mijn kant. Ik heb geen controle over wat ze met andere coureurs doen. Maar ik wil controle hebben over wat ik loslaat.”

Hoe de serie Drive To Survive gaat uitpakken mét Verstappen, krijgen we begin volgend jaar te zien te zien. Eerst maar eens kijken hoe het huidige Formule 1-seizoen afloopt.