Gear

Presentator Matthijs van Nieuwkerk koopt woonboerderij in Eefde

Matthijs van Nieuwkerk huis

Presentator Matthijs van Nieuwkerk heeft een huis gekocht in het Gelderse dorpje Eefde. Hiermee is een grote wens van Van Nieuwkerk in vervulling gegaan. Vorig jaar werd bekend dat de bij wijlen De Wereld Draait Door-presentator en zijn vrouw Karin Munster gingen scheiden. Munster bleef in hun grachtenpand aan de Amsterdamse Bloemgracht wonen, en Van Nieuwkerk verhuist nu dus naar Eefde.

Matthijs van Nieuwkerk: Nederlands fenomeen

Matthijs van Nieuwkerk is een echte Amsterdammer, en werd ook in die stad geboren hij heeft ook een lange tijd een huis in de hoofdstad gehad. We kennen Van Nieuwkerk natuurlijk vooral als presentator van het programma De Wereld Draait Door. Echter startte de presentator zijn carrière als hoofdredacteur bij Het Parool, wat hij achter zich liet om vóór de schermen te werken.

View post on Instagram
 

Zo startte hij in 2003 met zijn programma Holland Sport, en in 2008 startte hij met het nationaal bekende De Wereld Draait Door. Het bleek een groot succes en werd één van de best bekeken programma’s ooit. Dat programma stopte te midden tijdens de pandemie in maart 2020, waardoor het programma als een nachtkaars uitging. Al heeft Matthijs van Nieuwkerk daar een aardig salaris voor gekregen.

Van Nieuwkerk wordt gezien als één van de meest gerenommeerde presentatoren des lands.

Matthijs van Nieuwkerk koopt huis  in Gelderland

Vorig jaar werd bekend dat de presentator ging scheiden met zijn vrouw Karin Munster, met wie hij liefst 35 jaar getrouwd was. Echter werd de scheiding pas op 23 februari dit jaar ingeschreven bij de Burgerlijke Stand in Amsterdam. De twee waren op huwelijkse voorwaarden getrouwd, zonder gemeenschap in goederen.

Hierdoor bleef Munster in het Amsterdamse grachtenpand aan de Bloemgracht wonen, waarna Matthijs van Nieuwkerk zijn droom najoeg en een nieuw huis op de kop tikte. Naar verluidt heeft de presentator er zo’n 400.000 euro voor betaald. Met een geschat vermogen van 3 miljoen euro moet dit bedrag voor Van Nieuwkerk geen probleem zijn geweest.

Check de website van BekendeBuren voor nog meer foto’s van het stulpje in Eefde.