In 2020 stopte Matthijs van Nieuwkerk met zijn talkshow De Wereld Draait Door. Hij presenteerde het nog 3 maanden en stopte uiteindelijk jammer genoeg in een lege studio. Voor die 3 maanden heeft hij nog wel een heel dik bedrag ontvangen, zo blijkt uit de jaarcijfers van BNNVARA. Hieronder zie je wat Matthijs van Nieuwkerk verdiende in slechts 3 maanden tijd.

Matthijs van Nieuwkerk verdient bakken met geld

We wisten allemaal wel dat de presentator er warmpjes bij zit. Al jarenlang was hij van vaste waarde op de vroege avond. Zijn enorme inkomen zorgden voor veel kritiek. Mede daardoor stelde de NPO in 2017 een salarisplafond in. Door dit salarisplafond konden presentatoren niet meer verdienen dan een minister. Maar zelfs met een salarisplafond wist Matthijs van Nieuwkerk een behoorlijk vermogen bij elkaar te verdienen.

Matthijs van Nieukerk verdiende bizar bedrag in 3 maanden tijd

Ook in 2020 verdiende hij meerdere tonnen, en dat terwijl hij het hele jaar nauwelijks op tv was. In 3 maanden tijd verdiende Matthijs van Nieuwkerk een flinke 299.800 euro. Dat blijkt uit de jaarcijfers van BNNVARA, de publieke omroep waar DWDD onder werd uitgezonden. Een flink bedrag voor slechts een aantal weken presenteren.

Terug op de buis en debuut op Belgische tv

Sinds begin dit jaar is Matthijs van Nieuwkerk weer terug op de buis. In zijn talkshow Matthijs Gaat Door bespreekt hij op de zaterdag ook de belangrijkste en meest recente onderwerpen. Want volgens hem is er ook in het weekend genoeg om te bespreken. Onlangs maakte de presentator zelfs zijn debuut op de Vlaamse televisie. Met het nieuwe programma ‘popquiz’ probeert hij de Belgische harten voor zich te winnen. Naar eigen zeggen doet hij het niet voor het geld. Dat hoeft ook niet, want hij heeft in al die jaren al meer dan genoeg bij elkaar verdiend.