Matthew Daalman ging de ring in tijdens Enfusion 106, in Arnhem met Muhammed Simsek. De Nederlander ging eerst neer, maar zorgde voor een spectaculaire comeback met een high kick.

Enfusion 106

Enfusion staat bekend om zijn spectaculaire gevechten. De organisatie heeft een samenwerking met Glory Kickboxing en brengt onder andere de Glory Rivals. Het organiseert evenementen over de hele wereld, met twaalf gewichtsklassen voor kickboksen en twaalf MMA-gewichtsklassen. Zaterdagavond stond Enfusion 106 op het programma in Sportcentrum Valken Huizen, in Arnhem. Daar stonden gevechten van een aantal grote talenten op het programma. Dat bleek maar weer eens uit het gevecht tussen Matthew Daalman en Muhammed Simsek.

Matthew Daalman vs. Muhammed Simsek

De twee zette een waar spektakel neer en lieten zien waarom Enfusion bekend staat om zijn zinderende gevechten. Matthew Daalman ging neer na een serie stoten van Muhammed Simsek. De zichtbaar aangeslagen Daalman liet zich niet van de kaart brengen en kwam terug met een bizarre high kick. Het gevecht eindigde daardoor al in de eerste ronde. Bekijk de brute beelden van het gevecht hieronder:

Wie is Matthew Daalman?

Matthew werd geboren op 17 juni 1998. De kickbokser is een actieve A-klasse vechter en behaalt succes na succes. Zo werd de 23-jarige vechter wereldkampioen Xtreme Standup en Europees Kampioen kickboksen. Zijn specialiteit is Muay Thai. Bij het thaiboksen lijkt alles op het eerste gezicht toegestaan. Toch is ook Matthew Daalman gebonden aan regels. Het is toegestaan om je vuisten, ellebogen, knieën en benen te gebruiken. De techniek van het gebruik van de vuisten is ongeveer gelijk aan die in het boksen, alleen het verschil zit hem in het gebruik van de knieën, ellebogen en benen. Zo mag bijvoorbeeld een bokser zijn tegenstander knock-out slaan met zijn vuisten en is het in het Thaiboksen ook toegestaan om iemand K.O. te slaan met de benen, knieën en ellebogen.