Heb jij altijd als eerste je bord leeg? Dan moet je eens naast Matt Stonie gaan zitten. Die maakt er zijn werk van om eten zo snel mogelijk weg te werken, en hij is er verdomd goed in. Hij kan enorme hoeveelheden eten in zeer korte tijd naar binnen duwen. Een Happy Meal zit er bij hem al in voordat jij je sausje hebt gepakt.

Matt Stonie is de snelste hotdog-eter ter wereld

De grootste overwinning van Matt Stonie is die uit 2015, waar hij in 10 minuten maar liefs 62 hotdogs wegwerkt. Dit was bij een wedstrijd die al 8 jaar op rij door dezelfde man werd gewonnen. Matt Stonie heeft hem als 23-jarige jongeling dus even van de troon gestoten en een nieuw wereldrecord neergezet. Dat heeft de bal echt aan het rollen gebracht en sindsdien is hij professioneel snel-eter. Met zijn miljoenen abonnees doet hij nu bizarre challenges en blijft hij eten voor zijn kijkers.

Meerdere bizarre eet-records

Matt Stonie heeft meerdere records op zijn naam staan, die allemaal te maken hebben met het eten van een bepaalde hoeveelheid eten in korte tijd. Zo heeft hij een keer een volledige Happy Meal naar binnen gewerkt in 15,22 seconden: een record. In februari 2015 heeft hij 182 plakken bacon in 5 minuten opgegeten. Een ander record van hem is de 118 silver dollar pancakes, kleine pannenkoekjes, die hij naar binnen schoof in 8 minuten. Zijn YouTube account staat nog vol met andere challenges, waarin hij echt van alles eet in enorme hoeveelheden. Erg smakelijk ziet het er niet uit, maar je mond valt er wel van open.

Hard werken om fit te blijven

Als het je werk is om duizenden calorie├źn in een paar minuten op te eten, kan je je voorstellen dat iemand snel dik wordt. Maar omdat Matt Stonie een echte professional is, werkt hij er ook hard voor om fit te blijven. In een interview vertelt hij dat hij na een wedstrijd erg oplet wat hij eet, en vijf keer per week aan cardio- en krachttraining doet. Ook hij heeft geen bovenmenselijk verteringssysteem en moet gewoon blijven bewegen en goed eten om fit te blijven. Want af en toe moet je er ineens bijna 10.000 calorie├źn af trainen en dat is niet niks.