Het lijkt wel precies op tijd te komen. Oude spellen herleven is wat nu al massaal gebeurt, maar straks kan het ook nog eens veel beter. Dan kun je oude favoriete spellen van de loodgieter en zijn broer weer spelen, maar dan op de Nintendo Switch in plaats van de oude consoles. Waar hebben we dit aan te danken?

Mario naar de Nintendo Switch

Nintendo gaat een aantal oude games opnieuw uitbrengen omdat Mario dit jaar 35 jaar bestaat. VGC heeft bronnen die zeggen dat het om een paar van de oudste console-games gaat die razend populair zijn geweest. Onder andere Super Mario 64 zou de overstap maken. Dat kwam uit in 1997 en kwam uit op de Nintendo 64. Ook Super Mario Sunshine uit 2002, oorspronkelijk voor op de Gamecube, krijgen we te spelen op de Nintendo Switch. VGC bevestigt dat de derde game Super Mario Galaxy uit 2007 gaat worden. Dat Wii-spel wordt gezien als één van de betere spellen van het karakter.

nintendo switch

Geen remake, maar remaster

De genoemde Mario-spellen worden geen remake voor op de Nintendo Switch, maar een remaster. Een remake wil zeggen dat de basis van het spel wordt gebruikt en daar het hele spel opnieuw vanaf wordt opgebouwd. Dat is wat er is gebeurd bij Resident Evil 3 bijvoorbeeld. Bij de remaster van de games die om Mario draaien gebeurt dat niet, maar wordt het spel iets simpeler overgezet naar de Switch. De graphics gaan wel iets beter zijn en waarschijnlijk zijn er wat fouten uit gehaald. Het speelt soepeler en mooier, maar is wel hetzelfde spel. Dat klinkt als win-win!

Ook nog nieuwe spellen

Naast de remasters gaan er ook nieuwe spellen van Mario verschijnen om het 35-jarig bestaan van de reeks te vieren. Super Mario 3D World gaat bijvoorbeeld een deluxe edition krijgen. Het spel kwam uit in 2013 op de Wii U en wordt dus uitgebreid. De laatste aankondiging is een nieuw deel in de Paper Mario-spellen. Bewaar die Nintendo Switch dus nog maar goed, want je gaat hem nodig hebben.