Er zijn meer mensen dan ooit aan het gamen. Dat betekent dat er ook ‘gewoon’ games blijven uitkomen. In april komen er dan ook wel games uit waar je voorlopig mee uit de voeten kunt. Ben je de oude spellen langzamerhand zat aan het worden? Dan zijn de game releases van deze maand de oplossing.

De game releases van april

We bekijken vijf spellen die in april uit gaan komen. Allemaal zijn ze in ieder geval op de Playstation 4 te spelen. Wacht je liever met spellen kopen totdat de Playstation 5 uitkomt, dan is de kans groot dat deze spellen ook op die nieuwe console te spelen gaan zijn. Het gaat om de game releases van Resident Evil 3, een remake van Final Fantasy 7, Fallout 76: Wastelanders, Predator: Hunting Grounds en Minecraft Dungeons.

Resident Evil 3

Capcom brengt het derde deel van de Resident Evil-serie op 3 april naar buiten en draait net als in de vorige spellen om Jill Valentine. Versla Nemesis, de betere en gevaarlijker versie van Mr. X. Niet alleen heeft de bad guy upgrades gekregen, maar met Jill kun je ook beter terugslaan dankzij de perfect dodge techniek. Het spel wordt verkrijgbaar op de PC, Playstation 4 en Xbox One.

Final Fantasy 7 Remake

Na jaren wachten is de remake van Final Fantasy 7 daar. Het is de nieuwe versie van het gelijknamige spel op de eerste Playstation uit 1997. Het is het enige spel tussen deze game releases dat alleen op de Playstation 4 beschikbaar wordt. Vanwege de grafische upgrades ziet het spel er veel mooier uit en ook het vechtsysteem is veranderd. Vanaf 10 april kunnen we oude tijden herleven met deze game.

Fallout 76: Wastelanders

Toen Fallout 76 net uitkwam waren er niet veel positieve reacties, maar er wordt een hoop goedgemaakt met de aanpassingen en de gratis uitbreiding Wastelanders. Hierin kun je weer gebruik maken van het dialoogsysteem uit eerdere delen. In Fallout 4 waren de antwoorden nog verkort, maar in deze editie zijn ze weer voluit geschreven. Op 7 april zien we of Wastelanders de Fallout 76-game releases gaat redden.

Predator: Hunting Grounds

Neem de controle over een soldaat en behaal missies in een team. Één speler speelt als de Predator en schakelt anderen uit. Die predator beschikt over allerlei hulpmiddelen zoals een hittesensor en tijdelijk onzichtbaar kunnen worden. Dit spel, dat op 24 april voor PS4 en PC uitkomt, zit vol met verrassingen die net als in de film een flinke dosis spanning meebrengt.

Minecraft Dungeons

Het laatste spel tussen de game releases van april is een spin-off van één van de populairste games ter wereld. Mojang, de ontwikkelaar, voegt hier nu een dungeon-crawler aan toe. Er zijn hier geen klassen, maar items en enchantments bepalen de specialiteiten van spelers. In april (precieze dag onduidelijk) is Minecraft Dungeons te spelen op alle nieuwe consoles.