Opmerkelijk nieuws uit Californië. Hier is namelijk een verlaten stad overgenomen door een van de grootste marihuana bedrijven in Amerika. American Green is de naam van het bedrijf, die de stad Nipton heeft gekocht. Het plan is om de verlaten stad om te bouwen tot een ware toeristische stad dat geheel in teken staat van de softdrugs.

De nieuwe eigenaren Gerald Freeman en zijn vrouw Roxanne Lang zijn enorm blij met de koop:“We are thrilled to begin work on this first-of-its-kind eco-tourism experience for conscious cannabis consumers.” De twee hebben na vier maanden van onderhandelingen de stad gekocht voor een bedrag van $5 miljoen. Nipton ligt in de buurt van Las Vegas en heeft een oppervlakte 120 hectare.

Groene energie

American Green wil de stad Nipton ombouwen tot een stad dat in teken staat van diverse cannabis producten: “This acquisition allows us to channel the myriad interests in cannabis production and consumption for an immediate positive impact to this community’s members and to cannabis consumers across the country.” Ook willen ze dat de stad volledig zelfstandig werkt. Door onder andere het gebruik van zonnepanelen en groene energie wil het bedrijf dit bewerkstelligen.

Bekijk beelden van Nipton en het nieuwsbericht hieronder.