Wealth

Overmars verdient veel meer in Antwerpen dan in Amsterdam – ‘salaris verdubbeld’

marc overmars salaris

Marc Overmars zit al enige tijd bij Royal Antwerp FC, en met succes. De Antwerpenaren zijn vorig seizoen kampioen geworden. En dat terwijl zijn oude werkgever volledig in de put zit. Opvallend: het salaris van Marc Overmars is bij Royal Antwerp een stuk hoger dan bij Ajax.

Carrièreoverzicht

Marc Overmars, geboren op 29 maart 1973 in Emst, Nederland, is een voormalig Nederlands voetballer en sinds 2009 actief als sportbestuurder. Hij staat sinds maart 2022 aan het roer als sportief directeur bij Royal Antwerp. Overmars’ voetbalcarrière omvatte clubs als Go Ahead Eagles, Willem II, Ajax, Arsenal en FC Barcelona, waar hij bekendstond om zijn snelheid als vleugelspeler. Zijn hoogtepunten waren onder meer het winnen van de UEFA Champions League in 1994/95 en drie opeenvolgende Nederlandse landskampioenschappen met Ajax.

Na zijn spelersloopbaan bekleedde hij bestuursfuncties bij Go Ahead Eagles en Ajax, maar vertrok in februari 2022 vanwege grensoverschrijdend gedrag. Overmars’ internationale carrière omvatte 86 caps voor het Nederlands elftal tussen 1993 en 2004. Hij maakte zijn markering in het voetbal als een razendsnelle en effectieve aanvaller, en zijn prestaties werden bekroond met prijzen zoals de Gouden Schoen. Overmars beëindigde zijn professionele voetbalcarrière in 2009 en keerde kortstondig terug naar Go Ahead Eagles voor hij met pensioen ging. Hij scoorde ook het enige doelpunt in de afscheidswedstrijd van Edwin van der Sar in Ajax ’95 – Oranje ’98.

Marc Overmars schrijft jaarlijks flink meer salaris bij

Terwijl Ajax diep in de malaise zit en men hunkert naar de tijden dat Marc Overmars aan het roer stond, loopt men in Antwerpen de polonaise. De club werd vorig seizoen kampioen en staat op het moment van schrijven zesde in de Belgische Pro League.

Al is dat niet de enige reden tot juichen voor Marc Overmars. Ook financieel gezien gaat het hem voor de wind. Die rinkelt zelfs zo vorstelijk dat Overmars misschien wel de bestbetaalde sportdirecteur van België is.

Salaris van Marc Overmars verdubbeld bij Royal Antwerp FC

Zo stelt Nieuwsblad.be – dat de informatie over zijn salaris verneemt van ‘betrouwbare Nederlandse bronnen rondom Overmars’. De voormalige vleugelspits verdient minstens het dubbele bij Royal Antwerp FC.

Marc Overmars verdiende bij Ajax namelijk honderdduizenden euro’s, exclusief bonussen. Bij zijn nieuwe werkgever vervult hij die rol voor een bedrag van een miljoen euro op jaarbasis. Het is onduidelijk of daar ook bonussen bijkomen. Ongetwijfeld.