Cars & Bikes

Manhart doet het weer: tovert BMW M2 om tot monsterlijke machine

Manhart BMW M2

Het tunebedrijf Manhart uit Duitsland heeft beelden online gezet van een gruwelijke versie van de BMW M2. De Duitse tuner is er snel bij om de splinternieuwe BMW M2 helemaal op te pimpen. Het is ook wel echt de perfecte combinatie: een toptuner uit Duitsland met de perfecte auto om te tunen.

 

BMW M2 Manhart

De lancering van de BMW M2 heeft voor veel publiciteit gezorgd onder autoliefhebbers. Sommige BMW fans vinden het nieuwe model werkelijk fantastisch, terwijl andere BMW fans het model vinden tegenvallen. Eén ding staat vast: voor tuners is dit de perfecte auto. De BMW M2 heeft namelijk mooie ontwerplijnen en een geweldige motor om een tuner mee aan de slag te laten gaan. De eerste leveringen van de nieuwe BMW M2 vinden pas plaats in het midden van 2023, maar Manhart heeft de kans gekregen om al een model te mogen tunen.

Duitse auto-tuner schroeft de pk’s op

Het project van de Duitse tuner wordt de Manhart MH2 560 genoemd. De auto krijgt op veel verschillende vlakken een upgrade, denk dan bijvoorbeeld aan de prestaties van de auto of het uiterlijk van de auto. Het vermogen van de Manhart MH2 560 BMW M2 is goed verhoogd, van 460 pk naar 560 pk. Dat wil natuurlijk elke autoliefhebber. Ook het geluid wat uit het uitlaatsysteem komt, is naar alle waarschijnlijkheid verbeterd. Er is namelijk een nieuw systeem onder de auto gezet.

Door Manhart is er een nieuwe bumperset op de BMW M2 gezet. De buitenkant is van carbon en omvat een carbon voorskirt, carbon achterspoiler, carbon sideskirts, carbon aero-flicks voor en achter en een carbon spoiler. Ook zit er een achterdiffusor van carbon op de auto. Dit zorgt ervoor dat de M2 van BMW nog meer opvalt en niet te missen is voor voorbijgangers. Niet iedereen houdt hier natuurlijk van, dus het moet wel echt bij je passen. Wij vinden de upgrades van Manhart erg goed uitpakken op de BMW M2, maar weten niet zeker of we altijd rond zouden willen rijden in deze looks. De prestaties van de auto zijn daarentegen wel echt geweldig!

Foto’s: Manhart