Op klaarlichte dag knalde er een meteoriet door het dak van het huis van Josua Hutagalung (33) uit Indonesië. De man kwam met de schrik vrij, na deze dag zou zijn leven nooit meer hetzelfde zijn. Josua werd door deze gebeurtenis namelijk plots een miljonair.

Josua Hutagalung wordt miljonair door een meteoriet

De kistenmaker was naast zijn huis aan het werk toen hij werd opgeschrikt door een heuse meteorietinslag. De steen, met een gewicht van 2,1 kilogram sloeg met een enorme snelheid door het tinnen dak. Toen Josua Hutagalung de meteoriet oppakte voelde hij naar eigen zeggen nog steeds warm aan en was-ie gedeeltelijk gebroken.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door 蘋果新聞網 (@appledailytw)

Een steen van 4,5 miljard jaar oud met een waarde van 1,5 miljoen euro

Het bleek de beste dag uit het leven van de Indonesische kistenmaker te zijn. Naar schatting is de steen zo’n 4,5 miljard jaar oud, en bestaat het uit een uiterst speciale variëteit: een koolstof houdende chondriet. De meteoriet bleek een waarde van maar liefst 1,5 miljoen euro te hebben. Binnen no-time liep het storm met geïnteresseerden voor de steen. Josua Hutagalung verscheepte de meteoriet uiteindelijk naar de Verenigde Staten waar Jay Piatek het uiteindelijk van hem overkocht.

“Hopelijk komen mijn wensen nu uit”

De man weet precies wat hij met het geld gaat doen. Hij gaat een kerk in zijn gemeenschap laten bouwen. Verder is de man vader van drie zoons, “Ik heb altijd al een dochter gewild, Ik hoop dat dit een teken is dat ik nu het geluk mag hebben om er ooit eentje te krijgen”, aldus Josua Hutagalung.

Een waar sprookjesverhaal van de 33-jarige Indonesische arbeider, zo zie je maar weer dat in een klap je leven drastisch kan veranderen. Neem de volgende keer eens een kijkje wanneer je een harde knal hoort, wie weet is het wel een meteoriet en tref je hetzelfde lot als deze man.