Het zou je maar gebeuren: je erft een luxe horloge van je overgrootvader, en tijdens de taxatie blijkt het horloge opeens meer dan een miljoen waard te zijn. Het overkwam een Amerikaanse man.

Meest ongelooflijke vondst ooit

Het was één van de meest ongelooflijke vondsten op camera ooit. Tom Power, een ingenieur uit Amery (Wisconsin), bracht een horloge van zijn overgrootvader voor taxatie. Het was niet de eerste keer dat het luxe horloge werd beoordeeld. Zeventien jaar eerder werd de waarde van het horloge op $ 6.000 geschat. Tom had op televisie een soort gelijk horloge gezien die meer dan $ 25.000 waard zou zijn.

luxe horloge

Luxe horloge nog een keer laten taxeren

Tom nam het luxe horloge weer mee naar huis. Later probeerde hij te het nog een keer te laten taxeren in de Antiques Roadshow. Het bleek dat het één van de drie beroemdste horloges met dubbele wijzerplaat ter wereld was uit het jaar 1917. “Ik heb nog nooit zo’n horloge in mijn hand gehouden”, zei de expert van Antiques Roadshow . “Dit is een ongelooflijk horloge.” De taxateur waardeerde het luxe horloge uiteindelijk op $ 250.000.

luxe horloge

In één klap miljonair

Tom en zijn vrouw, die drie kinderen en vier kleinkinderen hebben, veilden het luxe horloge in 2006, twee jaar later. Nu waren ze  voor de derde keer verbluft toen er op de Sotheby’s-veiling maar liefst $ 1.531.760 voor werd geboden. Na de verkoop waren ze in één klap miljonair!

Hoe gaat het nu met Tom Power?

Tom en zijn vrouw hebben een deel van het bedrag opzij gezet voor hun pensioen. Verder bouwden ze een klein huis in Lake Superior, waar het hele gezin gebruik van kan maken. De 67-jarige Tom werkt nog steeds twee dagen per week. En het grappige is, dat hij in zijn leven nog nooit een horloge heeft gedragen.

De beelden van de Antiques Roadshow delen we graag met je. Kijk en laat je verbazen: