Tja, een grote fout waar iedereen achteraf waarschijnlijk wel om kan lachen. Een tijd geleden is er man aangehouden omdat hij in een gestolen auto reed. Wat bleek: de auto was van hemzelf!

Politie houdt man aan die zijn eigen auto gestolen zou hebben

De politie van Zeist deelt het merkwaardige voorval op Instagram. Naar verluid meldde de man bij de lokale politie dat zijn voertuig gestolen zou zijn. In de tussentijd had hij hem zelf weer teruggevonden. Zonder het door te geven aan de politie ging de man de weg op met zijn reservesleutel. Daar werd hij plots aangehouden door de politie omdat hij de auto gestolen zou hebben, terwijl het zijn eigen auto was!

Geboeid op de achterbank van je eigen gestolen auto

Na een korte achtervolging werd de man op een afslag klemgereden. Hij wist totaal niet wat er aan de hand was. Pas toen hij geboeid op de achterbank zat, werd het verhaal duidelijk. De politie heeft de eigenaar van de auto als dief aangehouden! ‘Nadat alles was opgehelderd, kon de man zijn weg, enigszins geschrokken, weer vervolgen’, schrijft de politie op Instagram. Een goede les voor de eigenaar.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Politie Zeist (@politie_zeist)