De kickbokser Maik Mulder (ook wel gezien als de nieuwe Rico Verhoeven) uit Nunspeet maakt de overstap van de amateurs naar de profs. Dat betekend hard werken, maar dat is voor deze gemotiveerde vechter geen onbekend terrein.

Wie is ‘de nieuwe Rico Verhoeven’?

Maik Mulder is in 2016 begonnen met kickboksen bij Nakama Gym in Harderwijk. Kickboksen kwam tot stand als ‘hulpmiddel’. De 27-jarige had vroeger last van een kort lontje en had vaak ruzie op straat. “Kickboksen was goed voor mijn persoonlijke ontwikkeling; ik was onrustig en had last van haantjesgedrag”, geeft Maik aan in een interview met Nunspeet Huis Aan Huis. ‘Ik heb een stuk meer rust in mijzelf gekregen.” Trainer John Kuipers zag destijds gelijk de potentie van Maik door zijn grote motivatie om het het beste uit zijn trainingen te halen. ‘Hij wil altijd presteren en is 80 procent van zijn trainingen niet maximaal tevreden over de intensiteit.”, zegt Kuipers. ”Dat past bij een wedstrijdvechter.’’

De kickbokser liet gelijk zijn potentie zien nadat hij bij de wedstrijdgroep kwam. Eerst bij de nieuwelingen, toen de C-amateurs en daarna de B-klasse. In 2018 werd hij Europees kampioen in de C-klasse. ”We hebben in totaal 22 wedstrijden gedraaid. Ik won er zes in de C-klasse en mocht door naar de B-klasse.” Van de laatste tien gevechten won Maik er zes, verloor er drie en eentje eindigde in een gelijkspel. Vier van die laatste zes wedstrijden eindigden in een knock-out.

maik mulder nieuwe rico verhoeven

Maik Mulder, de nieuwe Rico Verhoeven?

Na zijn prestaties in de B-klasse is het tijd voor een volgende stap voor Maik. Door zijn zes overwinningen als semiprof, gaat de kickbokser nu beginnen met zijn eerste wedstrijden in de A-klasse. Oftewel, vechten als een professioneel kickbokser. Hetzelfde niveau als Ben Saddik en Rico Verhoeven, of toch niet? ”Nee”,  zegt Maik. ”Dit is te vergelijken met professioneel voetbal. Je hebt PEC Zwolle en AJAX in Nederland, maar je hebt ook Manchester United in Engeland en Real Madrid in Spanje. Dit zijn allemaal profclubs in andere competities. De één beter dan de ander.” Maik gaat voor Nakama Gym uitkomen voor vechtsportorganisatie Rings. Hiervoor gaat de 27-jarige vier wedstrijden vechten.

Trainen, trainen, trainen

Deze potentiële kickbokser werkt op de vrijdag en in het weekend op kantoor in een logistiek bedrijf. Zodat hij zich doordeweeks volledig kan focussen op kickboksen. ‘Sport staat op één”, geeft Maik aan. ”Daar moet ik veel voor laten om het maximale eruit te halen. Mijn weekendbaan van 24-28 uur is goed voor de bijverdiensten. Mijn doel is zo ver mogelijk komen. Ik wil lichamelijk en geestelijk sterker zijn dan mijn tegenstanders. De intensiteit zal hoger worden, dat is nog zo’n groot niveauverschil. Kracht, uithoudingsvermogen en voeding kunnen nog beter. Het begint in deze klasse pas echt. Ik kan en ga de komende vijf jaar nog veel laten zien.” Wat denk jij: wordt Maik Mulder de nieuwe Rico Verhoeven?