Nu de Decembermaand voorbij is nemen sommigen van ons een maand rust van het bierplezier. Leverspecialist professor Wright aan de Universiteit van Southampton waarschuwt ons echter dat een maand niet drinken schadelijker kan zijn dan doordrinken.

Maand niet drinken

De zogeheten Dry January geeft jou volgens Wright enkel het idee dat jij je alcoholgebruik onder controle hebt. Niets is minder waar: je lever heeft in de Decembermaand schade opgelopen met het gezellige tot aan buitensporige drinkfestijn. Tijdelijk niet drinken zou de schade voor een deel herstellen, maar niet alles.

Ook is volgens Wright kans dat je na een stop meer gaat drinken dan wekelijks is verantwoord. Je kan beter het hele jaar letten op dat je onder de 14 glazen per week blijft Рin combinatie met één alcoholvrije dag. Wie echt moeite heeft kan ook proberen meer alcoholvrij bier te drinken. Alcoholvrij bier geeft namelijk de zelfde bevrediging als alcoholische versnaperingen. Als je nu toch een alcoholvrije maand hebt kun je net zo goed proberen of het werkt.