Veghel in Brabant. Het is een pittoresk dorp met ruim dertigduizend inwoners, en met een verschrikkelijk duur luxe penthouse. Het kost je ruim een miljoen euro in de aanschaf, maar gelukkig gaan ze met hun tijd mee. Je mag het huis namelijk ook met bitcoins betalen. Maar of dat fiscaal nou zo voordelig is…?

Luxe penthouse in Veghel

Een penthouse is vaak één van de mooiste onderdelen van een gebouw, en bij dit luxe exemplaar geldt dat zeker ook. Het appartement is 214 vierkante meter groot en heeft een enorm dakterras. Maar liefst een derde van de gehele oppervlakte bestaat uit het dakterras. Ideaal dus als je in de zomer een barbecue-feestje wil geven, met een glaasje bubbels bij zonsondergang in je jacuzzi. Vanaf datzelfde terras heb je uitzicht op de kerk van Veghel, de Sint-Lambertuskerk.

luxe penthouse

Verder heb je in het luxe penthouse een prachtige keuken met kookeiland en een speciale wijnkast. Je kunt slapen in de master bedroom of de andere twee slaapkamers. Twee badkamers moeten genoeg zijn, zeker als er nog een aparte toilet bij zit.

luxe penthouse

Betalen in bitcoins

Dat dit een uniek en luxe penthouse is, weten we dus, Maar eigenlijk is er nog iets wat het stukken unieker maakt. Dit is namelijk het eerste stukje vastgoed in Nederland waarbij je bij de koop kunt betalen in bitcoins. Dat is misschien een risico, maar het kan ook een geniale zet zijn. In ieder geval toont het aan dat er steeds meer vertrouwen komt in de bitcoin als vaste valuta.

luxe penthouse

De vraagprijs voor dit luxe penthouse is 21 bitcoins. Dat is op het moment van schrijven €1.024.734,94 waard. Als je met deze koers in bitcoins betaalt, heb je een goede deal te pakken. In euro’s is de vraagprijs namelijk €1.150.000. Omdat de prijs van de bitcoin de laatste tijd zo fluctueert, is het maar de vraag of je voordelig uit bent. De ene of de andere dag kan duizenden euro’s aan waarde verschillen. Maar goed, als je zowel de bitcoins als de cash niet hebt, zal het sowieso bij plaatjes kijken moeten blijven.

luxe penthouse

luxe penthouse