Met de huidige woningmarkt moet je geluk hebben als je nu een huis wilt kopen. Afgezien van een flink budget moet je ook bereid zijn om boven de vraagprijs te bieden als je jouw droomwoning wilt kopen. Kortom, het is uitdagend. Is het tegen elkaar op bieden niet jouw sterkste kant en koop je liever een woning tegen een vastgestelde prijs, kijk dan even in Engeland rond. Voor 63 miljoen euro koopje namelijk een prima optrekje met 12 slaapkamers. Best aardig toch?

Voor 63 miljoen euro woon je als een vorst in Londen

Een bedrag van ruim 63 miljoen euro voor een woning klinkt overdreven. Je woont wel in een van de mooiste en oorspronkelijke herenhuizen in de wijk Mayfair, een van de rijkste buurten van Londen. Ook leuk: Hyde Park is op wandelafstand bereikbaar zodat je desnoods elke avond een romantische wandeling met je vriendin, vrouw of partner kan maken. De woning is een monumentaal pand met een ongekende luxe uitstraling en is gebouwd in 1793. In de loop der jaren zijn er verschillende delen bijgebouwd en gerenoveerd zodat het de huidige statige uitstraling heeft gekregen. Verantwoordelijk voor de meest uitgebreide renovatie, nu zo’n 100 jaar geleden, is de beroemde Britse architect Ralph Knott. Hij werd vooral bekend dankzij de Edwardiaanse barokstijl.

luxe woning Londen

Luxe pand in Londen

Anno 2021 is de woning volledig gerestaureerd met volop aandacht voor het verleden van het pand. Denk overigens niet dat dit betekent dat de woning oud en muffig is, het is juist voorzien van talrijke moderne elementen die het comfort van het wonen in zo’n waanzinnig pand alleen maar ten goede komt. Zo is alles aan het pand groot. Neem dat zo letterlijk mogelijk! De L-vormige salon op de eerste verdieping is indrukwekkend vanwege de omvang en de hoge plafonds. Hier heb je direct toegang tot het al even indrukwekkende dakterras. Dat de woning niet echt geschikt is voor kleine gezinnen blijkt wel uit de omvang van de eetkamer op de begane grond. Hier kun je makkelijk met 20 personen dineren. Ook aan een beetje ontspanning is gedacht: het huis leent zich door de grote ruimtes uitstekend voor tal van events.

woning londen 63 miljoen zwembad londen villa

Twee keukens

Uiteraard beschikt een woning van dit formaat over een prima keuken. Ook hier zie je dat er goed is nagedacht over de gebruiksmogelijkheden van de woning. Je hebt namelijk de beschikking over twee keukens. Zo kun je de ene keuken gebruiken als hoofdkeuken voor het bereiden van het diner, terwijl je de andere keuken kan gebruiken als woonkeuken. Kortom, heb je een groot gezin, leef je dan vooral uit.

Aparte suite met vijf slaapkamers

Nog een opvallend detail: het hoofdgebouw heeft een aparte suite met vijf slaapkamers waaronder de master bedroom. Die laatste neemt overigens de gehele tweede verdieping in beslag en biedt toegang tot het privédakterras. Naast de eerder genaamde vijf slaapkamers bevinden aan de achterzijde nog meer slaapkamers. Uiteraard zijn deze ook behoorlijk royaal wat betreft de ruimte. Uiteraard ontbreekt de fitnessruimte niet en kun je twee wagens kwijt in de ruime parkeergarage. Mocht je overigens het bubbelbad, de sauna en de privébioscoopzaal missen, ook die zijn aanwezig.

slaapkamer londen badkamer woning londen

Geen NHG

Mocht je dus serieuze belangstelling hebben en zie jij jezelf hier al wonen, dan kan je terecht bij de verkopende makelaar. Een virtuele rondleiding behoort tot de mogelijkheden, denk bijvoorbeeld aan een video-walkthroughs of een 360 graden virtual reality-tour. De uitgebreide fotocollectie op de website van de makelaar geeft je alvast een goed beeld wat je voor 63 miljoen euro krijgt.