Mocht je nog geen vakantie hebben gehad en je wilt je vrije dagen wel op een aangename manier opmaken, dan kan het zinvol zijn om de aanschaf van een goede caravan te overwegen. Speelt geld geen allesbepalende rol? Check dan even deze luxe camper van het Duitse bedrijf Dembell. Hun nieuwe vlaggenschip is een camper welke meer weg heeft van een luxe jacht op wielen.

Luxe camper van dikke 2 miljoen euro

Ondertussen zijn we, als het tenminste gaat om luxe campers, wel het een en ander gewend. Zo heeft een beetje voornaam model een inpandige garage, kun je het ding extra groot maken met een handig uitschuif mechanisme of is de inrichting gewoon absurd luxe. Dembell doet daar nog een schepje bovenop door alles in één model te proppen.

luxe camper

Volledig uitschuifbaar

Het nieuwste product van onze Duitse vrienden richt zich duidelijk op de selecte groep vakantiegangers met een portemonnee die nooit leeg raakt. Zo heeft de camper niet een, maar liefst drie uitschuifbare delen, een mega groot bed en verschillende ruime kamers. Met andere woorden, het type camper waar Peter Gillis helemaal foxwild van wordt.

Zelf binnenin is het een en al luxe

Als je dacht dat je ondertussen alle luxe interieurs al eens voorbij zag komen, dan zullen je ogen nu echt open gaan. Het Italiaanse ontwerpteam van de luxe camper, wat eerder tekende voor het interieur van de Azimut-jachten, heeft zich ook nu niet ingehouden. Dat betekent kortweg dat alles wat je ziet in stijl in uitgevoerd. Denk dus aan mooie transparante glazen deuren, een waanzinnig grote master suite, een bed wat groter is dan je eigen kingsize bed en een 55 inch tv. Die master suite kan je doodleuk nog groter maken met behulp van de uitschuifbare wanden – handig als je even wild wilt stoeien op je vakantieadres.

luxe camper

Hoog plafond

Om het nog net even iets aantrekkelijker te maken kan je als aspirant koper ook aangeven waar je voorkeur naar uit gaat. Zo kan je het decor naar wens aanpassen en kies je desgewenst voor bijzondere regisseursstoelen bij de eetkamertafel. Ook andere zaken als wandkandelaars, een keramisch toilet, de aankleding van de badkamer en nog veel meer kan geheel in eigen stijl worden opgeleverd. Voor lange mensen is er ook goed nieuws: de plafondhoogte bedraagt twee meter. Het woongedeelte is ook voorzien van uitschuifbare modules. Zelfs met een grote groep kan je binnenin de camper gezellig tafelen als het weer omslaat.

Eetkamertafel waar je ‘u’ tegen zegt

Over tafelen gesproken, de keuken is uitgevoerd met Miele apparatuur. Over de kwaliteit hoef je dus niet in te zitten. Zo heb je de beschikking over een inductiekookplaat, oven, koelkast, vaatwasser en magnetron. Op de keuken is dus niet bezuinigd en dat geldt ook voor het entertainment gedeelte. De camper bevat namelijk een compleet bioscoopsysteem. Door een slimme benadering werk dat samen met de tv in de slaapkamer. Heb je dus geen zin meer om vanuit de woonkamer te Netflixen, dan kijk je gewoon verder in de slaapkamer.

luxe camper

Massage tijdens het rijden

Voor de bestuurder is het helemaal aangenaam. Zowel de bestuurdersstoel als de passagiersstoelen zijn voorzien van een uitgebreide massagefunctie. De cabine heeft daarnaast ook een prima airconditioning zodat je niet onaangenaam gaat zweten op weg naar Zuid-Frankrijk. Mocht je overigens slaapplaatsen te kort komen, in de cabine tref je ook een inklapbaar bed aan met een formidabel formaat. Om eventuele ongemakken te voorkomen is het dak voorzien van de nodige zonnepanelen zodat je nooit zonder elektriciteit komt te staan. De zoetwatertank van duizend liter garandeert in ieder geval voldoende water voor de dagelijkse douchebeurt.

Ingebouwde garage

Alhoewel bovenstaande waarschijnlijk voldoende is voor de meest verwende reiziger, laten de Duitsers niks aan het toeval over. Zo is de styling van de camper geïnspireerd op de race-day campers. De monotone look in combinatie met de rode striping zorgt voor een sportieve uitstraling. Mocht je niet zo veel om dat sportieve karakter geven en meer geïnteresseerd zijn in de vele extra’s, dan kan de aanwezigheid van een volwaardige garage je wellicht wel overtuigen. Is je wagen niet langer dan 1.77 meter, dan kun je die hier prima in kwijt. Het enige waar je nu nog rekening mee moet houden, is de aanschafprijs. Naar verwachting zal deze rond de 2 miljoen euro bedragen.

luxe camper