Je hebt campers en je hebt cámpers. De overtreffende trap is een veelvoorkomend streven in alles waar indruk mee gemaakt kan worden. Wat dat betreft zit het wel goed met deze luxe camper. Het is de duurste camper ter wereld en daar krijg je dan ook een kast van een huis op wielen voor.

Mag het nog kamperen heten in deze luxe camper?

Denken we aan kamperen dan denken we aan kneuterig koken, heen en weer gekruip in een tent waar niets te vinden is en met een wc-rol onder de arm naar het toiletgebouw struinen. De vraag rijst dan ook: mag het nog wel kamperen heten in een luxe camper als deze?

luxe camper

Wat ons betreft niet, en dat heeft alles te maken met het feit dat deze unit op wielen luxer is dan menig appartement. De luxe camper is maar liefst 13.7 meter lang en biedt (niet schrikken) 68 vierkante meter aan woonoppervlak.

luxe camper

De voorzieningen op een rij

Woning, exorbitante camper, noem het zoals je wil: we nemen je even mee in wat dit voertuig allemaal te bieden heeft.

Allereerst de cockpit, want daar begint het feest. Niks geen saaie bestuurdersstoel, nee, je zit bij deze luxe camper in een soort cockpit, hoog boven de grond. Futuristisch, niet? Naast deze helikopter-achtige bestuurderspositie kunnen de zijkanten uitschuiven voor meer ruimte en heb je een compleet dakterras ter beschikking.

Ook binnen laat de luxe camper weinig te wensen oer. Een moderne inrichting, spa, king size bed in een immense slaapkamer, luxe keuken, meerdere televisies en een vier meter lange sofa, je vindt het allemaal.

duurste-camper-palazzo-superior-4 duurste-camper-palazzo-superior-6

Duur, duurder, duurst

De Palazzo Superior, zoals de luxe camper heet, beschikt over een Volvo-vrachtwagenmotor die beschikt over 600 pk. De prijs van deze camper is dan ook niet misselijk. Marchi (de fabrikant van het gevaarte) vraagt 2,5 miljoen euro voor een exemplaar. Is kamperen in een tentje misschien toch net wat voordeliger?