Women

Lingerie kopen voor je vriendin: wat moet je doen en wat vooral niet?

lingerie kopen

Lingerie is een mooi cadeau om te geven aan je vriendin. Het veroorzaakt namelijk een win-win situatie waarin jullie allebei blij zijn met het cadeau. Het is echter wel een hele kunst om de juiste lingerie voor haar te kopen, zonder zij het nog hoeft te ruilen. Waar moet je op letten en wat moet je vooral niet doen?

Zorg voor de juiste maat

Met lingerie geldt deze regel minstens zo goed als bij elk ander kledingstuk: hij moet goed passen. Een bh, string, of ander soort ondergoed ligt gevoelig bij de maat. Hij moet op alle vlakken goed aansluiten en lekker zitten, bovendien is een goede ondersteuning belangrijk. Iets wat we niet vaak genoeg kunnen herhalen: op de gok iets kopen is een heel groot risico. Valt het te klein? Dan voelt zij zich te zwaar en doet dit afbreuk aan haar zelfvertrouwen. Valt hij te ruim -je raadt het al- dan krijgt ze het idee dat je haar als dikker ziet dan ze is. Zorg dus dat je de juiste cupmaat weet en haar favoriete merk kent, kijk een keer in haar ondergoedla en schrijf op wat je daar vindt. Dan is de kans het grootst dat je met de maat die ze van dat merk heeft, precies de goede te pakken hebt.

Kwaliteit boven kwantiteit

Als je het waagt om je te begeven in de wereld van lingerie kopen, is het belangrijk om te denken uit het oogpunt van je vriendin of vrouw. Zou zij 3 bh’s kopen die allemaal een beetje half zitten of één hele goede waar je jaren mee toe kan? Houd in gedachten dat de prijs voor een goed kledingstuk aardig kan oplopen, dus schrik niet van het kaartje. Als je onder de 50 euro zoekt, kun je beter even kijken naar een paar mooie slipjes in plaats van een slechte bh.

Lingerie kopen is niet altijd een bh

Stel dat je het moeilijk vindt om de juiste bh voor haar te vinden, met de goede soort, maat en kleur, kun je ook verder kijken in de lingeriewereld. Er is namelijk nog veel meer dan dat. Afgezien van strings en slips zijn er nog genoeg mogelijkheden. Denk aan een mooie nachtjapon of kimono. Als je vriendin van een sexy uitdaging houdt kun je ook jarretels of mooie kousen geven. Om de inspiratie compleet te maken: een luxe badjas, nachthemd of chemise behoren nog tot de mogelijkheden. Er zijn talloze opties, zoals in het lingeriemerk van Fajah Lourens te zien is.

Wat moet je vooral niet doen?

Misschien wel het belangrijkste deel van dit verhaal: wat niet te doen. Er zijn verschillende manieren om volledig de plank mis te slaan. Als je bijvoorbeeld iets koopt wat niet mooi en sexy is, maar vooral fout en goedkoop, is ze waarschijnlijk niet onder de indruk. Met een push-up bh kan ze onzeker worden over de grootte van haar boezem. Zorg er dus voor dat je weet dat ze dit zelf mooi vindt en zou dragen, voor het cadeau gegeven wordt.

Voor alles wat met lingerie kopen te maken heeft geldt: houd het classy! Kant, satijn en andere fijne stoffen zijn (bijna) altijd goed. Net als dat de kwaliteit hoog moet zijn van wat je koopt. Laat haar zien dat je niet bang bent om je erin te verdiepen en het beste voor haar uit te zoeken. Misschien is het dan ook maar beter om de mannenlingerie dan te laten liggen.