Food & Drinks

Hoofdpijndossier: Van dit alcoholische drankje krijg je de hevigste katers

drankje ergste kater

's Avonds een man, 's ochtends een man. In de meeste gevallen dan. Soms hebben we zo'n erge kater, dat we het liefst de hele dag onder de lakens willen liggen en dan wel met een emmer naast je bed natuurlijk. Van welk drankje krijg je eigenlijk de ergste katers? Wij zochten het uit.

Van dit drankje krijg je de ergste katers

Je hebt zelfs vast wel meegemaakt dat je van het ene drankje niet zo’n erge kater krijgt als van het andere drankje. Zo krijgen sommige mensen ontzettende hoofdpijn na een avond witte wijn, en anderen juist na het drinken van veel bier. Maar er is één drankje dat de kroon spant, en dat is limoncello. Van dit drankje krijg je volgens verschillende onderzoeken namelijk de ergste katers.

Limoncello bezorgt jou hoofdpijn

Het heerlijke gele goedje, waarvan je tanden bijna afbreken als je er een slok van neemt, is dus een absolute no-go als je geen kater wilt. Maar waarom krijg je van limoncello eigenlijk de ergste katers? Nou dat zit zo: in een fles limoncello zit al snel zo’n 30 procent alcohol. Vaak drinken mensen limoncello puur in kleine glaasjes. Meestal hebben ze door de zoetzure smaak niet door dat ze een hele scheut alcohol in hun lichaam gooien. Er kunnen daarna gemakkelijk nog één, of twee, of drie glaasjes bij. Voor je het weet kun je de volgende ochtend van ellende niet eens meer naar de douche kruipen.

Zelfs nog erger dan tequila

Het is dan ook niet gek dat limoncello vaak wordt vergeleken met tequila. Maar liefst 22 procent van de respondenten uit het onderzoek gaf aan serieuze katers te krijgen na een avond waarop ze limoncello hadden gedronken. Dat percentage ligt zelfs hoger dan bij tequila. Van dit gele drankje krijg je dus echt de ergste katers. Denk de volgende keer dus maar even twee keer na voordat je het gele drankje in je shotglaasje schenkt. Kun je nou echt niet de verleiding weerstaan? Dan raden we je aan om een deze tips tegen een kater op te volgen.