Een hybride hypercar zien we niet elke dag voorbij komen. En dan helemaal niet als we het hebben over ’s werelds lichtste hybride hypercar. Toch is er nu een nieuwe bolide die deze titel met eer mag dragen en dan hebben we het over de nieuwe Tushek TS 900 en die ziet er ook wel heel mals uit hoor!

Tushek TS 900

We hebben een aantal jaar eigenlijk vrijwel niks meer gehoord van het automerk Tushek. In 2012 wisten ze de markt van hypercars even flink op stelten te zetten met hun 450 pk sterke hypercar, maar dat is inmiddels toch wel een beetje vergaande glorie. Het automerk is gebaseerd in SloveniĆ« en is weer helemaal ready om de markt van hypercars even flink onder handen te nemen. Hoe? Nou, dat doen ze gewoon even door ’s werelds lichtste hybride hypercar te bouwen.

lichtste hybride hypercar

Lichtste hybride hypercar

Deze hypercar is enkel bizar te noemen. Het is dus ’s werelds allerlichtste hybride hypercar en beschikt ook nog eens over flinke dosis paardenkracht, 950 pk welteverstaan. Deze snelheid komt voort uit twee elektromotoren op de voorwielen en een 4,2-liter V8-motor met toegevoegde compressor aan de achterkant. Naast een flinke lading pk’s levert dit monster ook nog eens een enorme koppel van 1.399.

lichtste hybride hypercar

Met een gewicht van 1.410 kilogram is het volgens Tushek ’s werelds lichtste hybride hypercar van de wereld. De wagen is snel en licht, maar stijgt gelukkig niet op om daadwerkelijk de lucht in te gaan met al dat vermogen. De 100 kilometer per uur wordt in een krappe 2,5 seconden aangetikt en topt zijn snelheid op 380 kilometer per uur.

lichtste hybride hypercar

Wat je misschien al was opgevallen dat er een heerlijk setje banden onder deze snelheidsduivel zit. Hij zit namelijk op een raceklare Prellie Trofeo R-seriebanden met Brembo-remmen en beschikt over een heerlijke carrosserie van koolstofvezel, schaardeuren en een afneembare hardtop. Tijdens de Salon Price Concours op 7 september kunnen we de Tushek TS 900 voor het eerst in volle glorie aanschouwen.

lichtste hybride hypercar