Elektrisch rijden is de toekomst, daar kunnen we niet meer omheen en de meeste autobedrijven hebben dit ook door. Iedereen pakt het op zijn eigen manier aan, maar Lexus doet hier met de LF-Z Electrified toch wel een schepje bovenop. Zij combineren dit met grootse (elektrische)toekomstplannen.

Lexus LF-Z Electrified

Helaas is dit een concept car, maar wat hadden we deze graag op de weg gezien. Het is een volledig elektrische 4-wielaangedreven SUV die de performance heeft van een echte sportwagen. Wel geeft het alvast een idee van wat we in de toekomst kunnen gaan verwachten van Lexus. De LF-Z Electrified staat dus garant voor de toekomst, maar wat betekent dat eigenlijk voor hun auto’s? Als ze de richtlijn aan zouden houden van de LF-Z zou dat een goed teken voor ons zijn, maar dat zit er niet in.

LF-Z Electrified

Volledig elektrische conceptcar

Deze concept car is voorzien van 544 pk en 700 Nm koppel. Dat zorgt er dus voor dat de 2100 kilo wegende monter binnen 3 seconden naar 100 wordt gelanceerd, dat doet de volledig elektrische BMW iX je niet na. De LF-Z Electrified is voorzien van een 90 kWh accu, die er dus voor zorgt dat je zo’n 600 kilometer kan afleggen op één volledig opgeladen accu. Er is ruimte voor vier personen in een super modern en minimalistische cockpit. Je hebt zelfs een vierkant stuur dat niet verbonden is aan een stuurstang, dat heet shift-by-wire. Natuurlijk is het interieur voorzien van alle gemakken en heb je zelfs AI (artificial intelligence) die leert van de bestuurder. Kortom: een auto die we in de toekomst graag zouden willen zien, maar dat zit er waarschijnlijk niet in.

LF-Z Electrified

De toekomst voor Lexus

Door middel van de LF-Z Electrified hoopt Lexus dus te laten zien wat zij vanaf 2025 voor ons in petto hebben. Ze zijn namelijk van plan om binnen 5 jaar minimaal 20 nieuwe of aangepaste hybride of volledig elektrische modellen uit te brengen. 10 van deze modellen zullen 100% elektrisch zijn. Ook openen ze in 2024 een nieuw ontwikkelingscentrum waar ze alle teams gaan samenbrengen om de best mogelijke auto’s te creëren. De toekomst ziet er dus rooskleurig uit voor Lexus.