Sports

Lewis Hamilton en Valentino Rossi ruilen van voertuig: dit is wat ze er van bakken

Lewis Hamilton

Van het gezegde schoenmaker, blijf bij je leest, is alles behalve sprake in deze actie van Lewis Hamilton en Valentino Rossi. In een uitdaging besluiten de twee toonaangevende racekampioenen te wisselen van voertuig. Wat bakt Lewis Hamilton ervan als hij maar twee wielen onder zijn kont heeft? En hoe houdt Valentino Rossi zich staande in een rondscheurende wagen?

Lewis Hamilton

Lewis Hamilton hebben we allemaal in actie gezien dit laatste Formule 1 seizoen. De coureur, die sinds 2013 rijdt voor Mercedes, debuteerde in 2007 in de F1. Met een imposante lijst aan overwinningen (zesvoudig wereldkampioen is niet niks) wist hij ook dit jaar de eerste plek in het eindklassement te pakken. Al zijn hoogtepunten (en die van onze Max) zie je in dit jaaroverzicht van de Formule 1.

View post on Instagram
 

Dat Hamilton goed overweg kan met zijn vierwieler is duidelijk. Maar wat gebeurt er als je hem zijn wagen afneemt en hem op een motor zet? Is de snelheidsduivel dan nog steeds zo rap? Dat de autocoureur een liefde voor motoren heeft was ons niet onbekend. In samenwerking met MV Agusta bracht hij zelfs zijn eigen motor op de markt. Nu stapte hij op de Yamaha-motor van Valentino Rossi aangereikt en maakte zich op voor een snelle rit.

Valentino Rossi

Voor een ruil zijn er twee partijen nodig, en dat is waar Valentino Rossi in het verhaal komt. De Goat (Greatest Of All Time) is een Italiaanse motorcoureur met maar liefst 9 wereldtitels en 115 Grand Prix-overwinningen op zijn naam. De bijnaam zegt het al een beetje, maar Valentino Rossi is absoluut één van de beste motorcoureurs ooit. Maar ook Rossi stapt even uit zijn comfortzone en waagt zich aan de Mercedes W08 Formule-1 auto, waarmee Hamilton in 2017 de Formule 1 reed.

Hoe brengen de heren het er van af?

Hamilton en Rossi ruilden eenmalig van discipline. Ze rijden niet alleen elkaars voertuig, maar rijden ook sámen over het circuit. Hoe dat er uit ziet? Check deze video:

Watch on YouTube

Van ruilen komt huilen?

Voor een spraakmakende challenge als deze zou je verwachten dat er meer over naar buiten komt. Toch blijft het redelijk stil rondom dit leuke experiment. Volgens GP Todoay heeft dit alles te maken met het feit dat Hamilton zou zijn gevallen op de motor van Valentino Rossi. De valpartij zou geen gevolgen hebben gehad voor de Mercedes-coureur. Of het helemaal waar is dat Hamilton een duik heeft gemaakt is niet bekend. Andere media beweren dat de twee mannen het uitstekend naar hun zin hebben gehad tijdens het zitje ruilen.