Sports

Sky Sports ziet Hamilton naar Ferrari verkassen in 2024: ‘Iedere coureur verlangt naar rijden voor Ferrari’

lewis hamilton ferrari

Lewis Hamilton is niet in zijn nopjes bij Mercedes en de onderhandelingen over een contractverlenging staan momenteel 'on hold'. Dat is voer voor de geruchtenmolen. Sky Sports-host Simon Lazenby houdt zelfs rekening met een vertrek van Lewis Hamilton naar de concurrent Scuderia Ferrari.

Verkast Lewis Hamilton straks naar Ferrari?

Lewis Hamilton uitte eerder al zijn onvrede Mercedes. De resultaten van De Zilverpijlen zijn niet naar wens, en volgens Lewis Hamilton luisterde Mercedes niet naar zijn advies met betrekking tot de auto. Daar komt bij dat de Brit zijn contract nog niet heeft verlengd én dat hij in het verleden nooit heeft ontkend dat het rijden voor Ferrari de droom is van iedere F1-coureur.

Wat doet Hamilton na 2023?

Lewis Hamilton heeft zijn aflopende contract bij Mercedes nog niet verlengd. Zo gaf Toto Wolff eerder al te kennen dat de onderhandelingen over het nieuwe contract van Lewis Hamilton op dit moment zijn gepauzeerd. De grote vraag is dan ook wat de 37-jarige Brit na 2023 gaat doen.

Volgens het doorgaans goed ingevoerde F1Max kunnen zich twee scenario’s voordoen: of Mercedes vindt aansluiting bij de kopgroep en de kans op een achtste wereldkampioenschap is niet verkeken. Dat maakt bijtekenen een stuk aantrekkelijker. Echter, als Mercedes verder achterop raakt, valt de droom van nog een titel voor Lewis Hamilton in duigen. Dat zou betekenen dat, als de zevenvoudig wereldkampioen wil mee blijven strijden om het kampioenschap, zijn heil ergens anders zou moeten zoeken.

‘Iedere coureur verlangt naar rijden voor Ferrari’

Simon Lazenby van Sky Sports ziet Lewis Hamilton nog weleens de overstap maken naar Ferrari. “Ik denk dat als er een coureur is die de kans verdient om tegen Max Verstappen te racen in de best mogelijke auto, dan is dat wel Hamilton”, vertelt de host aan Express Sport. “Hij zal niet naar Red Bull gaan zolang Max daar zit. En iedere coureur verlangt naar het rijden voor Ferrari. Lewis is in het verleden geciteerd – zeggend dat hij voor Ferrari wil rijden. Als Ferrari Mercedes voorbijstreeft, dan zou ik het niet uitsluiten. Hij heeft tot nu toe nog steeds niet bijgetekend en zijn contract verloopt aan het einde van dit seizoen.”