Als je het tegenwoordig over gamen hebt, dan is de kans groot dat je het hebt over gameconsoles als de WII, Playstation of Xbox. Toch was er een tijd, lang geleden, dat je je spelletjes gewoon op de PC speelde, op het internet. Welke spellen er werden gespeeld? We zetten de bekendste games uit het verleden voor je op een rij.

Spelletjes spelen

Waarschijnlijk kunnen we het ons allemaal nog herinneren: de oneindige uren die we achter onze PC zaten (een dikke kast nog dieper dan dat het scherm breed was) voor het spelen van onze computergames. Op verzamelwebsites had iedereen zijn eigen favorieten die tot vervelens aan toe gespeeld werden. Wij zetten de aller populairste computergames voor jou op een rijtje. Spellen waarvan we bijna zeker weten dat je ze ooit gespeeld hebt.

Bubble Trouble

Bubble Trouble is een klassiek spel waarin je bubbels kapot moet schieten. Raak je een grote bubbel, dan deelt deze zich in twee. Uiteindelijk kunnen de bubbels zich niet meer delen en spatten ze uit elkaar. Speel het spel alleen of tegen iemand anders. In dat laatste geval is het wel altijd discussie wie de ‘normale’ toetsen krijgt en wie het met de extra letters moet doen om te kunnen schieten.

Super Mario Bros

Waarschijnlijk is dit het meest bekende Nintendo spel en het is nog steeds razend populair. Het bestaat al ruim 25 jaar en laat je met Mario of Luigi allerlei avonturen beleven. Je rent door grotten en kastelen en komt verschillende uitdagingen tegen voor je het doel bereikt: het bevrijden van prinses Peach.

Sonic the Hedgehog

Wat Mario voor Nintendo is, is Sonic the Hedgedog voor Sega. Het doel van deze game is zoveel mogelijk ringen te verzamelen. Het spel is onderverdeeld in zes werelden, waarbij elke wereld bestaat uit drie sub-levels. Heb je 50 ringen verzameld en zeven Chaos-smaragden, dan kun je transformeren in Super Sonic.

Habbo Hotel

Habbo of Habbo Hotel is meer dan een game, het is behalve een online game, ook een sociaal netwerk en online community. Spelers kunnen zelf onder andere personages maken, hotelkamers ontwerpen en nieuwe vrienden maken.

Runescape

Runescape is inmiddels ruim 18 jaar oud en is momenteel een van de populairste online multiplayer games. In de originele versie kun je jezelf gaan train in het verbeteren van talloze skills: vissen, bomen omhakken, vuur maken, koken etcetera. Hoe beter je wordt, des te hoger het level tot je level 100 hebt bereikt.

Rollercoaster Tycoon

De eerste versie van dit spel dateert alweer van 1999. Als speler moet je zelf een attractiepark bouwen. Je moet daarbij rekening houden met allerlei zaken zoals financiƫn, personeel en bezoekers. Je kunt nieuwe attracties bouwen, verbeteringen aanbrengen en verschillende levels voltooien. Hoe verder je komt, des te moeilijker het wordt.

Putt-Putt

Grote kans dat je ooit Putt-Putt hebt gespeeld in je (hele) jonge jaren. In dit spel ben je een kleine paarse auto waarmee je voorwerpen verzameld die je later kunt gebruiken, bijvoorbeeld om aan een race mee te doen of om op reddingsactie te gaan.

Tetris

Het is de klassieke Arcade game waar iedereen groot mee is geworden. De bedoeling van het hele spel is mega simpel. Je moet de blokken die naar beneden vallen zodanig draaien dat je volle rijen krijgt. Elke rij die je vol krijgt verdwijnt waardoor je dus opnieuw begint.

Alladin PC Game

Alladin is een van de oudste games voor de pc en stamt uit 1993. Je moet Alladin door verschillende levels loodsen en de confrontatie aangaan met Jafar. De oude game is door de jaren heen meerdere malen in een nieuwer jasje gestoken, toch ligt onze liefde vooral bij de eerste versies. Lekker nostalgisch.

Bomberman

De eerste versie van Bomberman dateert alweer uit 1983. De bedoeling is om allerlei bommen op een strategische manier te plaatsen om zoveel mogelijk schade aan te richten en slachtoffers te maken. Heel gezellig dus. Kijk wel uit dat je geen kettingreactie veroorzaakt waardoor je ook zelf getroffen kan worden.