Het weer begint de laatste tijd weer behoorlijk af te koelen. Het is nog niet erg koud, maar toch kan een jasje zo nu en dan goed van pas komen. Waar we in de zomer genoeg hebben aan een shirtje of een casual overhemd, is een tussen-jas toch een goed idee. Voor ons mannen is in dit geval een leren jas de perfecte uitkomst.

De leren jas is de perfecte jas voor mannen

Voor mannen is er geen één jas zo stoer als de leren jas. Filmsterren als James Dean maakte hem tijdloos, maar nog steeds zien we veel beroemdheden in de jas lopen. Logisch, want met dit model zit jij altijd goed. Bovendien zijn de mogelijkheden om hem te combineren eindeloos.

Zo combineer jij jouw leren jas

Het fijne aan de leren jas is het feit dat deze gemakkelijk is te combineren. Is het wat kouder, dan draag je hem boven een coltrui of een dunne andere trui. Staat het weer het nog toe, dan is een dunner overhemd of een T-shirt ook een prima keuze voor onder jouw jas. Over het algemeen heeft de jas een stoer en casual karakter. Combineer hem dus met een (lichte) spijkerbroek en sneakers voor een complete look. Ook een zwarte broek met zwarte boots zorgen voor een stijlvol geheel. Oftewel: in de garderobe van mannen mag de leren jas niet ontbreken.

leren jas voor mannen

Investeren in een tijdloos en stijlvol exemplaar

Vind je andere jassen in de sale nog wel eens voor een paar tientjes, de leren jas is typisch is waar mannen in mogen (en moeten) investeren. Tegelijkertijd is dit model zeker de moeite waard. Hij gaat immers jaren mee en zal ook niet zo snel uit de mode raken. Verdiep je daarom in een exemplaar dat je lekker zit, vooral niet te goedkoop aanvoelt en oogt, en één waarin jij je zelfverzekerd voelt.