Food & Drinks

De 5 lekkerste Nederlandse bieren voor deze herfst

bieren

De hoeveelheid keuze op de gemiddelde kaart doet ons duizelen: wij zien door de bieren het bos soms niet meer. Laatst kondigde ook ‘s werelds grootste biermerk aan naar Nederlandse taps te komen. Maar het mooie aan dit alles is dat er altijd nieuwe smaken zijn om te proberen en nieuwe favorieten om te ontdekken. Om je deze herfst alvast een beetje op weg te helpen hebben wij vijf van de lekkerste Nederlandse bieren voor je op een rijtje gezet: stuk voor stuk heerlijk voor deze tijd van het jaar.

1. Lowlander White Ale

Lowlander is een Nederlands biermerk dat blijft verrassen. Afwijkend van de ‘normale’ smaken lanceren zij keer op keer smaakcombinaties die wij nog niet kenden. Allemaal lekker en voorzien van creatieve en kleurrijke labels: die je niet meer vergeet. Misschien wel de lekkerste variant van de Lowlander collectie is de White Ale. Dit bier (5%) is een klassieke White Ale met een speciale twist: verfrissende citrus en geurig fruit. Resultaat: een White Ale vol van smaak en met veel karakter. Zoek naar de ijsbeer op het blauwe etiket en cheers.

 

2. Brouwerij ‘t IJ: Zatte

De Zatte van Brouwerij ‘t IJ is een bekende, vooral in de randstad. Deze Tripel (8%) is perfect gegist. De aroma’s komen perfect naar voren. De smaak is ietwat alcoholisch en lichtzoet, maar trekt droog weg. Vanwege de grote vraag naar de Zatte is de productie tijdelijk verplaatst naar onze zuiderburen. Maar niet voor lang, als het aan Brouwerij ‘t IJ ligt. Zij zien de productie het liefst zo snel mogelijk weer terugkomen naar onze hoofdstad.

3. Two Chefs Brewing: Funky Falcon

Two Chefs Brweing is een brouwerij opgericht door twee (je raadt het al) koks. Zij stopten met koken en besloten te gaan brouwen en daar zijn wij blij mee. De Funky Falcon is één van de meest iconische bieren van deze mannen. De Pale Ale (5.2%)  begint fris en subtiel, zakt vervolgens even weg en heeft als afscheidscadeautje een goed intense moutigheid voor je klaarliggen. De overgang van seizoenen letterlijk in je bierglas.

4. Uiltje Brewery: Mr. Feathers

Naast hun bier staat de Uiltje Brewery vooral bekend om de directe namen die ze hun bieren meegeven. Naast FF Lekker Met Je Bek In Het Zonnetje en Dikke Lul 3 Bier staat ook Mr. Feathers op de kaart. Deze Hoppy Red Ale is stevig gehopt (surprise surprise) en is niet wat iedereen lekker vinden. Hou je van hoppig? Dan gaan jij en Mr Feathers een vrolijke herfst tegemoet.

5. Hertog Jan: Grand Prestige

Een excentriek speciaalbier met een hoge mate van toegankelijkheid. Dat laatste niet per se door de smaak maar voornamelijk door het feit dat hij in bijna elke supermarkt te krijgen is. De Grand Prestige van Hertog Jan (10%) is fruitig, donker en voorzien van karameltonen. Op zoek naar iets specialers: dit heerlijke bier bestaat ook in een speciale uitvoering, gerijpt op bourbon barrels. Stuk minder te betalen, wel nog iets lekkerder. Vergis je overigens niet in de sterkte van dit bier. Je hebt er niet veel nodig om bij het opstaan van je barkruk in conflict te raken met Moeder Zwaartekracht.