Terwijl Elon Musk steeds meer hoofdpijn krijgt van de mislukte lanceerpogingen van SpaceX, blijft de ruimtevaart ons boeien. Wat is er immers mooier dan de ruimte verkennen? Op onze planeet hebben we het wel gezien, dus lokt het onbekende ons. Mocht je door omstandigheden niet kapitaalkrachtig genoeg zijn om een kaartje te bemachtigen voor de volgende ruimtereis, dan is er nog een leuke alternatief. LEGO brengt namelijk de NASA Discovery en Hubble Set op de markt.

LEGO-bouwpakket X NASA

Dat LEGO een waanzinnig groot assortiment aan bouwpakketten heeft, zul je wel weten. Je kan werkelijk van alles bouwen, van een bijzonder mooie replica van de Ferrari supercar tot de meer eenvoudige ontwerpen. Het kost je dus geen moeite om je urenlang bezig te houden met de wereldberoemde bouwsteentjes. Mocht je nu echt op zoek zijn naar iets unieks, dan is deze LEGO NASA Discovery en Hubble Set wellicht jouw ding. Je hebt dan de kans om alle avonturen van de Spaceshuttle volledig na te spelen

LEGO NASA spaceshuttle

Zie hier meer info over deze LEGO NASA spaceshuttle

Spaceshuttle van ruim 2000 steentjes

De nieuwste LEGO-bouwkit is een levensechte versie van de STS-31. Deze Spaceshuttle ging de Hubble telescoop in een baan om de aarde moeten brengen en de uitvoering van LEGO is dan ook compleet met beweegbare laaddeuren. Om het hele idee zo realistisch mogelijk vorm te geven heeft LEGO samen met de NASA rond de tafel gezeten, zodat alle elementen identiek zijn aan aan de oorspronkelijke expeditie uit 1990.

lego nasa space

Enorm gedetailleerd

De LEGO NASA Discovery en Hubble-set is nu te koop voor 220 euro en bevat 2354 onderdelen. Het is daarmee een uitgelezen kans om een belangrijk deel van de geschiedenis van de ruimtevaart in huis te halen. Kortom, de hele set is compleet! Zelfs de voorruit en het laadruim zitten er bij. Kortom, dit is wel het beste excuus om je de komende weken niet te gaan vervelen.