LEGO blijft de laatste jaren innoveren. Vooral als het gaat om het in elkaar zetten van voertuigen die óf levensgroot zijn óf daadwerkelijk een functie hebben. Zo hebben we al kennis mogen maken met een LEGO Bugatti die daadwerkelijk rijd. Ook de LEGO Senna met werkende elektronica zit vers in ons geheugen. Nu komt komt het merk met een heuse LEGO Mack truck, hij is niet gebouwd in 1:1 formaat. Dat mag de pret echter niet drukken, want hij heeft wel werkende onderdelen.

LEGO Mack truck

We geven je een paar saillante details. Het betreft een Mack Truck gemaakt van LEGO Technic onderdelen. Hij heeft rubberen wielen, een werkende kraan en komt geleverd met trailer en al. De motor in het ding is een zescilinder en werkt echt: je kunt de zuigers zien bewegen  als de truck in actie is. Met al deze complexiteit zijn wij verrast dat je de Mack truck helemaal uit elkaar kan zetten en een compleet andere truck kan bouwen met dezelfde 2.500 blokjes. Dan ben je wel eventjes zoet, zoals je in onderstaande video kunt zien:

Als je het ding ombouwt naar zijn tweede vorm, verandert het in een Mack dump truck. De vork van het ding werkt echt en kan vuilnisbakken van LEGO optillen. Leuk gevonden van de LEGO Technic-techneuten.

LEGO Mack truck kopen

De kans zit er dik in dat je de LEGO Mack truck nu wilt kopen. De kans is ook groot dat je denkt dat hij een fortuin kost. Niks is minder waar. Op de site van LEGO kost hij maar 170 euro . Als dat nog steeds te veel geld is voor je hebben we goed nieuws: op Bol.com kost hij gek genoeg slechts 135 euro. Hij is nu te bestellen en de vraag is groot. Sla nu dus je slag voor het te laat is!