Onlangs zagen we een schaalmodel van de Bugatti Chiron langskomen. Hoewel dat hartstikke gruwelijk is, zien we natuurlijk liever een levensgrote Chiron. En aangezien LEGO geen grenzen kent, besloten de twee partijen hun krachten te bundelen tot een mega dikke 1:1. Dat is nog niet eens het mooist; je kunt er namelijk ook gewoon in rijden. Check de indrukwekkende video hieronder en besef even hoeveel werk het heeft gekost om deze levensgrote auto te creëren.

LEGO Bugatti Chiron 1:1

Oké toegegeven de topsnelheid (onbegrensd) van 460 km/u zul je natuurlijk niet halen. Maar wat verwacht je ook als zelfs motor van LEGO gemaakt is.

Alleen al voor dit blok waren zo’n 2.304 LEGO Power Function Motors stenen nodig, aangevuld met nog eens 4.032 tandwielen. Klinkt veel? Wat nou als we je vertellen dat er voor de Chiron meer dan een miljoen LEGO Technic onderdelen zijn gebruikt. Niet gek dat er zo’n 13.000 uur nodig was om dit ‘monster’ in elkaar te zetten. Deze staat vanaf nu met stip op één in het lijstje 10 gruwelijke meesterwerken gemaakt van LEGO. Petje af hoor!

bugatti chiron lego