Vroegen maakten we autootjes van LEGO, die misschien net in onze hand pasten. Tegenwoordig is het blijkbaar een trend om LEGO-auto’s te bouwen, maar dan op 1:1 formaat. Brute merken kwamen elk met hun eigen variant, zo heb je de LEGO-auto van Bugatti, maar ook de Mclaren Senna van Lego. Honda wil de boot niet missen en komt nu met zijn eigen LEGO Honda Civic Type R!

LEGO Honda Civic

Honda Austaralia had de opdracht gegeven om dit grootse kunstwerk te maken. Naar eigen zeggen zitten er 1.300 uur in het bouwen van de auto, maar dan heb je ook wat. Ondanks dat deze LEGO Honda Civic niet kan rijden zoals die LEGO Bugatti dat kon, is hij zeker bijzonder. Honda werkte zelfs samen met professioneel LEGO-kunstenaar Ryan McNaught. Samen met een team van maar liefst 9 man wisten ze het bouwwerk te verrichten. 320.000 legostenen verder en je hebt een levensechte auto.

Moeilijkheden

Honda Australia gaf toe dat de ruitenwissers vrij moeilijk te maken waren, net als de achterspoiler. Die achterspoiler had wat steviger materiaal nodig om overeind te blijven. Het hele kunstwerk op zich, wordt bij elkaar gehouden door een stalen frame, legoblokjes zijn niet bedoeld om zo’n kolossaal gewicht te houden. De LEGO Honda Civic is dus niet helemaal van LEGO gemaakt, achja, het zij ze vergeven.

LEGO Honda Civic

Een laatste detail dat zeker het benoemen waard is: de ipad-besturing. Ja dat lees je goed, je kunt het ding met een tablet bedienen. Rondrijden kan ‘ie niet, maar je kunt wel veel lampen aansturen. De koplampen ‘daytime running lights’, mistlampen, remlampen en nog veel meer lichtjes zijn allemaal te besturen. Voor degenen die deze coole creatie met eigen ogen willen aanschouwen is er goed nieuws. Tenminste, als Australi√ę nog op de planning staat of past. Daar tourt hij nog enkele maanden rond voordat we jammer genoeg afscheid moeten nemen.