Mocht het Max Verstappen echt niet lukken om na 2022 in de Formule 1 te blijven rijden, dan kan hij nog altijd een stoeltje bij Ferrari bemachtigen. Niet in een snelle F1 bolide, maar wel in een boot. Ooit bouwde de Italianen namelijk een extreem snelle boot. In tegenstelling tot het materiaal waar Max het normaal gesproken moet doen, beschikt hij in dat geval wel over een snelle V12 motor. Het goede nieuws: de boot staat te koop bij Dupont Registry voor 12 miljoen dollar.

Originele Ferrari boot

Het had niet veel gescheeld of de Ferrari Arno XI Hydroplane Speedboat had de naam Ferrari niet gekregen. In de oorspronkelijke plannen kwam de renstal er helemaal niet in voor tot mijnheer Enzo Ferrari er lucht van kreeg. Hij vernam dat de body de kleur Rosso Corsa zou krijgen en dat was voldoende voor de legende om een team professionele sleutelaars met een V12 motor richting het project te sturen. Als het namelijk om snelheid gaat begint het natuurlijk te kriebelen.

Ferrari speed boot Ferrari boot

Varen op ethanol

Een boot is natuurlijk niet het eerste waar je aan denkt bij Ferrari. Naast het tegenwoordig minder goed presterend Formule 1 team, kennen we de Italianen als geweldige designers die weten hoe ze een bloedsnelle supercar moeten maken. Een boot is toch even iets heel anders. Toch ging men de uitdaging aan en leverde een prima stukje techniek om een poging te doen om het snelheidsrecord over water te verbreken in de gewichtsklasse tot 800 kilo. In die opzet slaagde ze glansrijk. In het jaar dat het project gestalte kreeg, in 1952, was de motor geschikt gemaakt om ethanol als brandstof te gebruiken. De boot wist uiteindelijk een snelheid van 242 km/u op het water te bereiken, een snelheid die sindsdien niet meer geƫvenaard is.

Unieke foto’s en onderhoudsgeschiedenis van de Ferrari boot

Mocht de retro-look je zijn opgevallen, dan is dat helemaal correct. De boot uit 1952 is inmiddels opgefrist door Ferrari Classiche en staat nu te koop. Voor de vriendenprijs van 12 miljoen dollar mag je hem zo ophalen. Daarvoor moet je dan wel afreizen naar Clearwater in de Amerikaanse staat Florida. De gelukkige koper krijgt in ieder geval meer dan alleen een supersnelle boot. De volledige onderhoudsgeschiedenis, honderden historische foto’s en handgeschreven notities van de Ferrari ingenieurs zitten er namelijk ook bij. De boot wordt gecertificeerd afgeleverd, inclusief een kopie van de U.I.M., het ultieme bewijs van de geslaagde recordpoging van Achille Castoldi. Hij is degene die in 1953 de boot bestuurde. Kortom, voor de echte Ferrari fan is dit een uniek collectors item.