Eén van de grootste internetsensaties van dit moment is ongetwijfeld Hasbullah Magomedov. De Instagram-filmpjes van de mini Khabib worden miljoenen keren bekeken. Toch is er maar één vraag die bij iedereen door het hoofd spookt: wat is nou de echte leeftijd van Hasbullah?

Hasbullah de internetsensatie

Wij kunnen ontzettend genieten van de geweldige Instagram-filmpjes van Hasbullah Magomedov. De afgelopen maanden is deze kleine man uitgegroeid tot een bekend figuur over de gehele wereld. Zo’n beetje alles wat deze baas doet is grappig, maar hij zoekt soms ook wel echt het randje op. Op het eerste gezicht lijkt dit een kleuter van ongeveer vier jaar oud, maar de echte leeftijd van Hasbullah ligt toch wel een stukje hoger.

De echte leeftijd van Hasbullah

De huidige leeftijd van Hasbullah is achttien jaar oud. De kleine baas is geboren in de stad Makhachkala, een kleine stad in de Russische republiek Dagestan. Hij is bekend geworden door zijn opvallende lengte en hoge stem. Hierdoor is bijna alles wat hij doet grappig. Hasbullah begon met het imiteren van Khabib Nurmagomedov, een welbekende ex UFC-vechter die ook uit Makhachkala komt. Hierdoor kreeg hij de bijnaam ‘mini Khabib’.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Ferocious (@ferociousones)

De lengte van Hasbullah Magomedov en Abdu Rozik

De populariteit van Hasbullah explodeerde pas echt na de aankondiging van een gevecht tussen hem en Abdu Rozik, een achttienjarige jongen die ongeveer net zo groot is als Hasbullah zelf. Waarom Hasbullah eigenlijk zo klein is, is niet zeker. Volgens deskundigen lijdt hij waarschijnlijk aan de een bijzondere vorm van dwerggroei genaamd GHD. Abdu Rozik leed in zijn jongere jaren aan rachitis en zijn ouders hadden niet de financiële middelen om hem volledig te genezen. Daarom zijn hij en Hasbullah ongeveer slechts één meter groot.

Hopelijk zien we nog veel filmpjes en foto’s van deze kleine legende verschijnen, want wij kunnen er geen genoeg van krijgen.

De vraag die ons rest, is: heeft ‘mini Khabib’ net zo’n dik vermogen als de ‘echte’ Khabib?