Leendert Huijzer, alias Lee Towers vertrekt na maar liefst 34 jaar uit zijn Scheveningse penthouse. Naar verluidt kocht de zanger het appartement voor een bedrag van omgerekend 500 duizend euro. Nu zet Lee Towers het optrekje te koop voor het viervoudige.

De indrukwekkende carrière van Lee Towers

Lee Towers werd in 1946 geboren in een dorpje net onder Rotterdam. Het gezin had het niet breed en Leendert Huijzer groeide op als de jongste van zes. Van jongs af aan wist hij dat hij iets met muziek ging doen en op 15-jarige leeftijd start hij zijn eigen rock-‘n-roll-bandje. Wat volgde was dat hij in de jaren ’70 zijn televisiedebuut als ‘de zingende kraanmachinist’. Daarbij had de 76-jarige zanger maar één doel: slagen als zanger en op die manier genoeg geld verdienen voor zijn gezin. En of dat lukte. Lee groeide uit tot een van de bekendste en grootste Nederlandse zangers.

Ondanks dat Lee Towers ongelofelijk vaak heeft opgetreden en honderden nummers heeft opgenomen, zal iedereen die hem kent hem aan slechts een nummer koppelen: ‘You’ll never walk alone’. Voetbalclub Feyenoord nam zijn versie van het nummer over als officieus clublied. Daarna maakte Lee nog twee speciale liederen voor zijn favoriete club en stad. Misschien een van de redenen dat hij terug wil verhuizen naar Rotterdam en zijn luxe penthouse in Scheveningen te koop zet.

Lee Towers penthouse

Alle luxe in dubbel penthouse van Lee Towers

Lee Towers heeft meer dan drie decennia genoten van zijn uitzicht op de badplaats. Het dubbel penthouse beschikt over alle luxe. Het optrekje bevindt zich op de 8e en 9e etage en beschikt in totaal over 261 m². Daardoor is er genoeg ruimte voor vier slaapkamers, twee badkamers, een ruim balkon, bijna 100 m² zonneterrassen en daarnaast zijn er twee privé parkeerplaatsen beschikbaar.

Dit kost het penthouse van Lee Towers

Al deze luxe mag dan ook wat kosten. Zo’n 34 jaar geleden kocht de zanger het voor een bedrag van omgerekend 5 ton. Inmiddels is de woning volgens bronnen een stuk meer waard. Het appartement wordt op de website van Christie’s International Real Estate vermeldt met ‘prijs op aanvraag’, maar zo meldt Shownieuws dat er 1,8 miljoen euro voor wordt gevraagd. Heb je interesse in dit luxe penthouse of wil je binnenkijken in het huis van de enige echte Lee Towers? Bekijk dan de website van de makelaar.

Beeld: Christie’s International Real Estate.