Sports

Zoveel verdiende Feyenoord per doelpunt in de Conference League

Feyenoord prijzengeld Conference League

Arne Slot bereikt in zijn eerste seizoen met Feyenoord na twintig jaar een Europese finale, iets wat waarschijnlijk geen Feyenoord-fan had durven dromen een jaar geleden.

Feyenoord bereikt finale Conference League

De club uit Rotterdam hield stand op bezoek bij Olympique Marseille. Na de 3-2 overwinning in eigen huis was een gelijkspel genoeg in Marseille. De zenuwslopende return leverde geen treffers op. Feyenoord moest de bal nagenoeg de hele wedstrijd aan Marseille laten, maar kwam bijna niet in de problemen. Dimitri Payet nam in de eerste minuten de leiding en trok ten aanval. Na 35 minuten moest Payet noodgedwongen naar de kant. Daardoor kwam ineens het vertrouwen terug bij de Rotterdammers. Na kansen over en weer vielen er geen goals en rinkelde na negentig minuten de kassa weer in Rotterdam.

View post on Instagram

Feyenoord verdient miljoenen aan Conference League

De Rotterdammers verdienden in totaal al 12,8 miljoen euro aan prijzengeld in de Conference League. Een deel van dit gigantische bedrag haalde Feyenoord al binnen door zich voor het hoofdtoernooi te kwalificeren. Zo schakelde ze in de voorrondes FC Drita, FC Luzern en IF Elfsborg uit. Hierdoor kregen de Rotterdammers een startpremie van ruim 2,9 miljoen euro. Een zege in de groepsfase leverde Feyenoord 500.000 euro op en een gelijkspel is goed voor 332.000 euro. Daarnaast kreeg de ploeg van Arne Slot een bonus van een kleine 1 miljoen euro voor groepswinst en overwintering. Deze bedragen zien er dan als volgt uit:

• Finaleplaats: 3.000.000 euro

In totaal kon Feyenoord dus bijna 13 miljoen euro bijschrijven op de rekening. je. Te bedenken dat de recettes uit kaartverkoop, merchandise, tv-gelden én het bedrag dat Feyenoord krijgt op basis van de coëfficiëntenranking van de afgelopen tien jaar nog niet is meegerekend. De huidig nummer drie van de eredivisie scoorde in totaal 43 goals in 18 wedstrijden in de Conference League, 12 in het hoofdtoernooi, 6 in de play-offs. Dit betekent dat Feyenoord bijna drie ton verdiende per gescoorde goal. In totaal verdiende Feyenoord 297.674 euro per gescoorde goal. Mede dankzij Cyriel Dessers en Luis Sinisterra kunnen de Rotterdammer zich rijk rekenen.

Cyriel Dessers en Luis Sinisterra zijn goud waard

Cyriel Dessers is op dit moment de absolute held in Rotterdam. Hij speelde alleen op het hoofdtoernooi, vanwege zijn “late” transfer in augustus. Toch maakte de aanvaller 10 goals in de Conference League. Daardoor zijn doelpunten in totaal drie miljoen euro waard. Luis Sinisterra scoorde er eentje meer dan zijn teamgenoot. De Colombiaan scoorde in het hoofdtoernooi en de play-offs samen  zo’n 3,27 miljoen euro bij elkaar. De Nederlandse club verdient dus goed, nu de finale nog winnen.