Entertainment

Voormalig volwassenactrice Lana Rhoades pleit voor verbod op natuurfilmindustrie

Lana Rhoades

Lana Rhoades maakte ooit naam in de natuurfilmindustrie. Al heeft ze die industrie nu ver achter zich gelaten. Ze pleit nu zelfs voor een algeheel verbod.

Donkere zijde

De inmiddels 26-jarige brunette, werkte zeven jaar geleden zo’n acht maanden in deze industrie. Nu, een aantal slechte ervaringen later, heeft ze deze business volledig de rug toegekeerd. Ook werd ze volgens haarzelf slecht betaald. Het vermogen van Lana Rhoades heeft inmiddels wél aardige proporties heeft aangenomen, maar dat komt door het succesvol opzetten van merken in de kleding- en lingeriewereld. Toch heeft haar werk in de veelbesproken branche haar voor het leven getekend. In de podcast The Skinny Confidential doet Lana, echte naam Amara Maple, een boekje open over de donkere zijde van de industrie.

View post on Instagram
 

Leven voorgoed veranderd

Volgens Lana is haar perceptie op het leven erg veranderd na haar ervaringen in de branche en denkt ze dat het werk in de branche ‘voor niemand goed is’. Zelf had ze geen idee waar ze aan begon. “Ik was op dat moment ook maar met één persoon naar bed geweest”, vertelt Lana. “Op seksueel vlak was ik echt onervaren. Wat ik wel wist, maar waar ik me niet bewust van was, is dat je gewoon echt seks moet hebben met mensen. Het was een leuk idee in mijn hoofd, maar ik was niet volwassen genoeg om te beseffen wat er echt ging gebeuren.”

Lana Rhoades vindt dat volwassenenindustrie ‘illegaal’ moet worden

Lana realiseerde zich al snel dat ze moest kappen met haar werk. “Ik kwam er bijvoorbeeld achter dat ik niet kon kiezen met wie ik seks had. Hoe kan een 19-jarig meisje in een positie worden gebracht om seks te hebben met mensen waarvan ze eigenlijk helemaal niet wil dat ze haar lichaam aanraken?”

Inmiddels heeft Lana Rhoades volledig afstand gedaan van haar carrière en de branche. In de podcast laat ze doorschemeren dat de branche zelfs illegaal moet worden, om op deze manier jongeren te beschermen.

View post on Instagram
 

Niet het enige hekelpuntje

Na haar pleidooi voor het verbieden van de natuurfilmbranche, stoort Lana zich nog meer aan een veelvoorkomende misvatting: die van het feit dat actrices in de volwassenindustrie altijd zin hebben in een vrijpartij. “Dat is echt een vreselijke misvatting. Ik vind mensen niet snel aantrekkelijk en ben eigenlijk vrij aseksueel. Mensen zullen verbaasd zijn als ze weten hoe weinig ik ‘het’ doe.”