Cars & Bikes

12-jarige jongen bouwt Lamborghini van karton en verkoopt deze aan voormalig F1-coureur

Olivier Backx Lamborghini karton

Maak kennis met de 12-jarige Olivier Backx uit Alphen. Deze handige knul bouwde een Lamborghini van karton. Een schaalmodel waar menig autobouwer jaloers op kan zijn. De tiener verkocht zijn papieren Lamborghini zelfs aan een voormalig F1-coureur.

Olivier Backx maakt Lamborghini van karton

“Ik heb er meer dan 200 uur aan gewerkt,” vertelt Olivier Backx tegenover het AD. Hoe haal je het in je hoofd om van karton een auto te maken? Nou gewoon, het internet. De autofanaat zag een video voorbijkomen waarbij iemand een Lamborghini van karton maakte. “Dat kon beter,” zei Olivier. Na veel oefenen pakte hij het groots aan. Ik heb het plan vijf keer uitvergroot en geprint op A0- formaat. Vervolgens heb ik de onderdelen overgetrokken op stukken karton en deze uitgesneden. Toen ben ik gaan plakken.”

View post on Instagram
 

Beter, groter en meer

Voor het bouwen van de papieren supercar heeft de jongen veel moeten opofferen. Naast het voetballen en school stak hij elke minuut vrije tijd in het realiseren van zijn kartonnen droomauto. Als het aan hem ligt gaat hij vrolijk door met het namaken van sportwagens, om er vervolgens later eentje zelf te kopen. ,,Het lijkt me cool om een McLaren of een Ferrari te maken. Die hebben wat rondere vormen en zijn daarom wat uitdagender. Ik ben ontzettend fan van supercars, met name Lamborghini’s. Als ik er later het geld voor heb dan ruil ik de kartonnen versie om voor een echte.”

View post on Instagram
 

In de verkoop via Instagram

De Lamborghini van karton ging in de verkoop via zijn Instagramaccount. Het duurde niet lang voordat iemand interesse toonde in het kunstwerk. Deze persoon was niemand minder dan Robert Doornbos, voormalig F1-coureur. Hoewel de Olivier Backx er minimaal 250 euro voor wilde hebben, verklapt hij niet hoe veel Doornbos voor de replica heeft betaald. “Maar ik kan er in ieder geval veel ijsjes van kopen” vertelt de jongen gekscherend tegen Hart van Nederland. “Ik vind het echt super gaaf dat Robert hem gekocht heeft. Het is een bekend iemand en dat maakt het nog leuker!”