Een Lamborghini is natuurlijk leuk, maar wat dacht je van een levensgrote Lamborghini van LEGO? Zij hebben namelijk een echte Lamborghini Sian gemaakt die identiek is aan de auto zelf! Het heeft behoorlijk wat uren gekost, maar het resultaat mag er dan ook zeker zijn.

Lamborghini van LEGO

Het is misschien niet de eerste keer dat LEGO een volwaardige auto maakt van de kleine bouwsteentjes, maar het wordt er niet minder indrukwekkend op. Zo hebben ze eerst al eens een McLaren Senna van LEGO gemaakt, maar dit keer was het tijd voor een nieuwe uitdaging, dus daarom de Lamborghini Sian. Helaas rijdt hij niet, maar er zitten wel een aantal hele vette en realistische details op. Als je hem naast een echte Sian zet, zou je vrijwel niks vinden wat niet klopt, op een paar gaatjes na dan.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door HYPEBEAST (@hypebeast)

Het gehele bouwproces heeft een tijdje geduurd. Het duurde namelijk 5370 uur om de Lamborghini van LEGO te ontwikkelen en het bouwen ervan duurde ook nog eens 3290 uur. Dus het is een behoorlijk bouwproject waar je wel een tijdje zoet mee zou zijn. Daarnaast hebben ze het met een team van 15 man gedaan, dus stel dat je zoiets in je eentje wil gaan bouwen, dan weet je dat je de komende paar maanden geen tijd hebt voor andere dingen. In ieder geval is het echt een knap staaltje werk.

Veel steentjes

Met LEGO bouwwerken gebruik je vak al een paar honderd steentjes, maar de Lamborghini van LEGO had iets meer nodig… Namelijk zo’n 400.000. Ook moesten er nog een aantal speciale blokjes voor worden geproduceerd, dus hem precies nabouwen thuis wordt hem niet. Wat wel vet is, is dat alle lichten ook echt werken en er nog eens goed uit zien ook! ? Daarnaast weegt de LEGO uitvoering ook nog meer dan de standaard Sian. Toch blijft het een bouwwerk waar je mond van open valt.