Cars & Bikes

Brute Lamborghini Miura P400 uit 1968 staat te koop voor bizarre prijs

Lamborghini Miura P400

Voor een beetje leuke Lamborghini moet je al over een flink vermogen beschikken. Mocht je denken dat je met een occasion goedkoop uit bent, dan maak je een vergissing. Binnenkort wordt de legendarische Lamborghini Miura P400 Blu Miura / Senape uit 1968 verkocht. Mocht die naam je niks zeggen, dan geeft dat ook helemaal niks. Veel belangrijker is de vraagprijs: die bedraagt maar liefst 1.459.210 euro.

Lamborghini Miura P400

De Lamborghini Miura is een iconische wagen met een belangrijke geschiedenis. Geheel eigenhandig zorgde deze Lambo voor een ommekeer in de wereld van de sportwagens. Terwijl de focus feitelijk op de GT-modellen lag waren de heren van het ontwikkelingsteam achter de schermen bezig met een heel ander project: de P400. De bedoel was om een wagen in elkaar te zetten die zowel op de gewone weg – street legal dus – als op het racecircuit goed uit de voeten kon. Feruccio Lamborghini, die niet bepaald de makkelijkste was, raakte uiteindelijk overtuigd van de mogelijkheden van de P400. Dat was op zich een hele opgave: de wagen was immers de eerste wagen met een middenmotor. Het zou de geboorte van de supercar betekenen en werd Miura genoemd vanwege het haast ontembare karakter.

Verschillende eigenaren

De Lamborghini Miura P400 Blu Miura / Senape uit 1968 is gezien het bovenstaande dus een unieke wagen. Dit model heeft chassisnummer 3670 en is de 241ste wagen die geproduceerd werd. De wagen heeft al heel wat van de wereld gezien. Zo werd hij nieuw aangeschaft en geïmporteerd door Kaplan Motors, om vervolgens in 1970 werd teruggestuurd te worden voor een belangrijke S-upgrade. Robert Tullos was de eerste eigenaar, gevolgd door de Britse Lamborghini-verzamelaar Rick Lee. Deze laatstgenoemde gaf aan Marque-experts Colin Clarke en Tom Rasnom de opdracht om de wagen volledige te herstellen. Vervolgens is de auto verschillende malen van eigenaar gewisseld om uiteindelijk in het bezit te komen van de huidige eigenaar. Kortom, de wagen is altijd prima onderhouden geweest en dat zie je ook duidelijk. Zelfs de lederen bekleding aan de binnenzijde heeft de tand der tijds goed doorstaan.

Slechts 34.180 kilometer op de teller

Met slechts 34180 km op de teller is het dus geen miskoop. Ga er vanuit dat je er zo mee weg kan rijden, ook al zou de echte liefhebber dat zeker niet aanraden. Mocht je dus onverhoopt kapitaalkrachtig genoeg zijn, geef dan Brian Albertson van Exotic CarSearch een belletje en wellicht kun je er nog een mooie prijs van maken.