Een Lamborghini Huracán is behalve vreselijk mooi, ook bloedsnel. In een standaardversie produceert de 5,2-liter V10 motor een aangenaam vermogen van 610 pk en heeft het een koppel van 560 Nm. In combinatie met de zeven versnellingen kun je dan lekker vlot optrekken. Handig om goed mee te kunnen komen met het overige verkeer, je zit namelijk in 3.2 seconden aan een snelheid van 100 km/u. Maar er kan meer..

Lamborghini Huracán maar dan beter

Voor sommigen zijn die specs nog steeds ondermaats en dus is er een ding wat nog leuker is dan er in rijden: de wagen een flinke upgrade geven. AMS Performance is zo’n bedrijf die jouw Lamborghini Huracán wel even onder handen kan nemen. Een turbo-twin setup van die jongens schroeft het aantal pk’s al al flink op. Je hebt dan opeens een idiote supercar onder je zitvlak met 1800 pk.

Na 402 meter zit je al op 300 km/u

Uiteraard is het wel lastig om die 1800 pk’s in bedwang te houden. Om het even duidelijk te illustreren: we gaan het dan niet meer hebben over die luttele secondes waarin de teller de 100 km/u aantikt. Een afstand van 400 meter, een kwart mijl, leg je dan af in 7.5 seconden. Mocht je denken dat het toch langzaam is: je zit dan al aan een snelheid van 300 kilometer per uur! Dat vergt wat stuurmanskunst. Nog sterker: grote kans dat je niet alle vier de wielen op de weg kunt houden en je met je Lamborghini Huracán doodleuk een wheelie gaat maken. Of de verkeerspolitie daar net zo van onder de indruk is als wij laat zich raden.

Het kan ook iets minder

Mocht een dergelijk upgrade toch net even teveel van het goede zijn, check dan wat 1016 Industries heeft gedaan. Van de Lamborghini Huracán EVO maakten ze een waar monster met 660 pk aan boord. In 2.9 seconden accelereer je dan naar 100 km/u. Best lekker!